Alle fire danske landshold tabte ved EM for hold, så lørdag skal herrerne og damerne spille om bronze, mens drengene og pigerne skal spille om 7. pladsen.

Slagspil efterfulgt af hulspil om medaljerne

Alle fire danske landshold var i top-8 efter de to dages slagspilskvalikation, så de gik videre til Flight A, hvor der spilles hulspil om medaljerne frem til og med på lørdag. Torsdag vandt herrerne og damerne deres kvartfinaler, mens drengene og pigerne tabte.

I alle matcher mod finalen spilles om 7 point fordelt på to foursome matcher om formiddagen og fem singler om eftermiddagen. Hold der ikke længere er med i kampen om medaljer spiller om 5 point med én foursome og fire singler.

Herrerne tabte semifinalen mod England

Herrernes EM spilles i Tyskland på Faldo Course Berlin, hvor Danmark blev nr. 3 i kvalifikationen.

De vandt torsdagens kvartfinale mod Skotland, men mod England i semifinalen blev det desværre til et nederlag på 3 – 4. Englænderne vandt begge foursomes, men danskerne vandt tre af de fem singler inden Rasmus Højgaard tabte på 19. hul til Mitch Waite, der i øvrigt spillede i førerbolden og sluttede på en delt 2. plads, da Nicolai Højgaard vandt det individuelle EM.

Lørdag skal de danske herrer spille om bronze mod Tyskland. Finland og England mødes i finalen.

Danmark stiller med et meget stærkt hold bestående af Rasmus Højgaard (Gyttegård), Nicolai Højgaard (Gyttegård), John Axelsen (Sorø), Andreas Hillersborg (Roskilde), Morten Toft Hansen (Hillerød) og Gustav Frimodt (Odense Eventyr) med Thomas Kiel Larsson som træner og Torben Nyehuus som kaptajn.

Hold EM, herrer – Flight A hulspil, leaderboard

Damerne skal spille om bronze mod Italien

Golf Club Murhof i Østrig er vært for damernes EM, hvor de danske damer blev nr. 4 i kvalifikationen og vandt over England i kvartfinalen.

I semifinalen skulle danskerne møde Frankrig, der var helt suveræne i kvalifikationen, som de vandt med 11 slag foran Tyskland, og de var 16 slag bedre end danskerne.

Der stod 1-1 efter foursomes, og singlerne blev også en tæt affære, men Frankrig vandt tre af de fem singler for en samlet sejr på 4-3.

Nu skal Danmark spille om bronze mod Italien, mens Frankrig og Sverige mødes i finalen.

Det danske damehold består af Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn), Malene Krølbøll (Hedeland), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø), Cecilie Finne-Ipsen (Hjortespring), Marie Lund-Hansen (Sønderjylland) og Karen Fredgaard (Asserbo). Thomas Brønd Poulsen er træner.

Hold EM, damer – Flight A hulspil, leaderboard

Foto: EGA
Drengene skal spille mod Irland om 7. pladsen

Det danske drengelandshold vandt EM sidste år, men Frederik Sejr er dog eneste genganger på Golf Resort Kaskada Brno i Tjekkiet. Drengene blev nr. 4 i kvalifikationen.

Drengene tabte deres kvartfinale mod Tyskland, og fredag tabte de 1,5 – 3,5 til værterne fra Tjekkiet. Lørdag skal de spille mod Irland om 7. pladsen.

Spanien og Schweiz mødes i finalen, mens Tyskland og Sverige spiller om bronzemedaljerne.

Det danske drengehold udgøres af Frederik Sejr (Mollerup), Sebastian Friedrichsen (Asserbo), Jamie Tofte (Søllerød), Rasmus Bofill (Silkeborg), August Thor Høst (Odense Eventyr) og Frederik Kjettrup (Brønderslev). Martin Raal Kold er træner, mens Esben Sonne Engsted er kaptajn.

Hold EM, drenge – Flight A hulspil, leaderboard

Foto: EGA, Zdeněk Sluka
Pigerne skal også spille om 7. pladsen

Forsgårdens Golfklubb i Sverige er værter for pigernes EM, hvor Danmark blev nr. 6 i kvalifikationen inden de tabte til værterne fra Sverige i kvartfinalen.

Fredag tabte piger 1,5 – 3,5 til England, så nu skal de spille om 7. pladsen mod Holland. Italien og Spanien mødes i finalen, mens Tjekkiet og Sverige spiller om bronze.

Anne Normann (Rungsted), Smilla Sønderby (Horsens), Amalie Leth-Nissen (Hjortespring), Cecilie BS Nielsen (Furesø), Sophia Carlsen (Helsingør) og Emma Sofie Larsen (Smørum) er de seks piger på holdet. Anders Danielsen er træner.

Hold EM, piger – Flight A hulspil, leaderboard

Foto: EGA

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.