RanglisterVerdensranglisterne, 29. april 2024

Verdensranglisterne, 29. april 2024

Med sin anden Challenge Tour sejr er Rasmus Neergaard-Petersen nu fremme som fjerde bedste dansker, og det selvom han kun har spillet 22 tællende turneringer de seneste to år. Hos kvinderne rykkede Hannah Green i top-10.

Herrernes verdensrangliste

Japanske Yuto Katsuragawa vandt DP World Tour turneringen ISPS HANDA Championship i sit hjemland. Med sejren rykkede han frem som nr. 179 fra en 434. plads i sidste uge. Alle fem danskere missede cuttet.

Holdturneringen Zurich Classic of New Orleans for to-mandshold var tællende til PGA Tour, men ikke til verdensranglisten. Rory McIlroy & Shane Lowry vandt. På LIV Golf spilles der heller ikke om point til verdensranglisten, og her vandt Brendan Steele LIV Golf Adelaide.

Rasmus Neergaard-Petersen vandt UAE Challenge på Challenge Touren, og med sin anden sejr i år rykkede han 138 pladser frem til en 181. plads. Han er nu fjerde bedste dansker hun overgået af Nicolai Højgaard, Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard.

Rasmus Neergaard-Petersen har spillet 22 turneringer de seneste to år, men han “straffes” da man minimum dividerer antal turneringer med 40. Det er helt fair, da det giver et mere retvisende billede, men går man ud fra de 22 turneringer ville han være nr. 88 på verdensranglisten!

På ECCO Tour vandt nyprofessionelle Jens Kristian Thysted Bravo Tours Open by Enjoy Resorts, og han er nu nr. 1.403 i verden.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024.

Kvindernes verdensrangliste

Manon De Roey vandt Investec South African Women’s Open på LET, og rykkede 35 pladser frem til en 156. plads. Sofie Kibsgaard blev nr. 16 i turneringen.

Hannah Green vandt JM Eagle LA Championship presented by Plastpro på LPGA, og rykkede 10 pladser frem til en 8. plads. Emily K Pedersen blev nr. 6 og rykkede otte pladser frem til en 79. plads.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024: