RejserGolf- og rejseoplevelserGolfbaner og hansestæder ved den tyske Østersøkyst - Rejseoplevelser fra Travemünde og...

Golfbaner og hansestæder ved den tyske Østersøkyst – Rejseoplevelser fra Travemünde og Lübeck (1)

Fotografen stirrer intenst på sin mobiltelefon.

”Vi slipper for at skulle med færgen. Det gør sjællænderne og de andre danske øboere også, når Femern-forbindelsen står klar i 2029. Hvis altså bro- og tunnelbisser holder, hvad de lover. ”

Rejseskribenten siger ikke noget. Han koncentrerer sig om trafikken.

”Travemünde blev grundlagt ved udmundingen af floden Trave i 1200-tallet, og selv om den ligger 20 kilometer fra Lübeck, så betragtes den som en forstad til Lübeck. Vidste du det?”

”Jeg lagde godt mærke til at hotellets adresse er Lübeck. En hansestad har brug for en havn ved havet. ”

”Jamen, der er 20 kilometer med mark og skov mellem byen og dens forstad! Du må da indrømme, at det mærkeligt!”

Fotografen ser op fra telefonen og opdager, at chaufføren er ved at overhale en stor Mercedes med en meget lille campingvogn.

”Godt vi ikke skal overnatte i så’n bette en. Den er ellers så cute. Der stod Schwalbennest på siden. Svalerede. Det er et sødt navn. Jeg må ha’ et billede af en Svalerede. ”

Det lykkedes for fotografen at få et par svalereder i kassen senere på dagen. En med solsikker på en grøn rasteplads og en på en P-plads i Flensborg.

Maritim Golf Ostsee ©

Solen skinner, da fotografen og rejseskribenten ankommer til Maritim Golf Park Ostsee, et golfresort med et hotel ved Timmendorfer Strand og et andet i Travemünde. I Restaurant Teetime er der kaffe og kage. Fotografen er glad.

”Der er intet bedre end kaf’kage, som din søsters svigermor sagde. Hun havde så evig ret.”

Maritim Golf Ostsee ©

Rejseskribenten er også glad. Maritim Golfpark Ostsee er i fin stand trods en meget våd vinter.

”Her kunne vi godt tilbringe hele påskeferien. Fine fairways og hurtige greens. Tre 9-hullers sløjfer til mig. Schloss, Warnsdorf og See. Ved slottet, landsbyen og havet. Og en 6-hullers kortbane til dig.”

Fotografen overhører ægtemandens sidste replik.

”Det er fint med mig. Efter de seks huller vil jeg flytte ind på kurhotellet Maritim Seehotel, så kan du golfe resten af dagen, mens jeg lader mig forkæle med massage og skønhedspleje i wellness-området. Du kan finde mig i poolbaren.”

Der er allerede booket plads på et hotel i vandkanten af Travemünde. Massage og skønhedspleje må blive en anden god gang.

Den blå Fiesta parkeres foran Strandperle, Lieblingsplatz Hotel. Den hvidmalede bænk i forhaven, hvis ryglæn staver til Lieblingsplatz, tiltrækker opmærksomheden fra de forbipasserende.

Fotografen synes allerede at have glemt det maritime hotel med wellness og poolbar og begynder at knipse fotos fra alskens forskellige vinkler.

”Det er da en veritabel strandperle! Ikke underligt det kaldes Lieblingsplatz. Det må da være et yndlingssted for alle og enhver!”

Fordøren går op.  En sortklædt kvinde stiller sig ud på fortrappen.

”Hallo! Frau Slej und Herr Boje, nehme ich an. Ich bin Derya. Ja, unser Hotel ist eine wunderschöne villa. Seele und Charme aus der Belle Époque,” siger en smilende, sortklædt kvinde og åbner døren for os. ”Rezeption und Café voilà!”

”Husets sjæl og charme er fra Den Skjønne Tid,” forklarer den sprog- og kulturkyndige fotograf og går indenfor. ”Det er fra omkring år 1900.”

Rejseskribenten hanker op i bagagen og følger efter.

Derya til venstre og Esta ved kaffemaskinen til højre.

Receptionen og caféen i stueetagen bestyres af Derya og hendes kollega Esta. Vi udfylder papirerne i receptionen hos Esta, blandt andet et såkaldt OstseeCard.

”Når I går ned på stranden, skal I have jeres OstseeCard med. I Travemünde betaler alle – undtagen de lokale – en afgift for at opholde sig på stranden. Det gælder også mig. Jeg bor uden for byen.”

Gebyret er 3,20 € om dagen fra maj til september. Resten af året er prisen det halve. Betalingen opkræves automatisk hos de overnattende gæster.

Derya viser et foto på sin telefon.

”Det er vældig praktisk med en strandafgift. Der er god plads på stranden i påskedagene, men kom tilbage en varm sommerdag, så skal I se. Så er der tæt pakket med solhungrende turister og parasoller og strandkurve!”

Strandkörber am Strand. LTM ©

Fotografen googler en strandkurv.

”En Strandkorb er en to- eller trepersoners stol med høj ryg og tag, som normalt er udstyret med armlæn, fodbænke, skuffer, sideborde og skyggemarkiser. Hold da op! Det er ikke så mærkeligt, at de er populære ved Østersøen. De beskytter jo mod al slags vejr. Hvorfor har vi ik’ så’n nogen hjemme?”

”Det har vi også. Tag til Rømø. Hvis du tænker på at købe en, som den du beskrev, skal du regne med, det er omkring 6-700 euros. Man kan også få en skrabet model til det halve. Men så er det uden markise, sideborde, fodlænke osv.”

”Fodbænke!”

Udsigten fra kvistværelset på Strandperle, Lieblingsplatz Hotel

For at komme op på værelse 25, skal man op ad en godt patineret trætrappe, som knirker hyggeligt. Som den sikkert har gjort siden år 1900.

Kvistværelset har vinduer til gaden, der ligner et femdobbelt skønmaleri fra la Belle Époque.

”Har vi fortjent det?” lyder det fra fotografen i stueetagens café. Et spørgsmål, der ikke behøver at besvares. Naturligvis har vi fortjent det. Og i øvrigt må man gerne få kaf’kage to gange om dagen, når det er ferie.

Fra caféen på Strandperlen går man ud af bagdøren og ned på strandpromenaden. Bevæbnet med solbriller og Østersøkort, natürlich.

Det er kun en kort spadseretur for at komme hen til udmundingen af floden Trave.

Fotografen har opdateret sin viden om Travemünde.

”Stranden er 1,7 kilometer lang. Jeg forstår godt, den er som et fluepapir om sommeren, når man tænker på, at de 80 millioner tyskere skal deles om den smule kystlinje de har.”

Travemündes hoteller og kuranstalter ligger som perler på en snor langs strandpromenaden. Det hvide højhus viser sig at være identisk med det maritime strandhotel, hvor fotografen gerne ville parkeres for at blive forkælet med massage og skønhedspleje. Og poolbar.

”Du kan sikkert få en gang wellness på øverste etage. Hvad siger du, skat?” spørger rejseskribenten, der ved at fruen har seriøs højdeskræk.

”Tror jeg nøjes med poolbaren. Hvis den altså ligger i kælderen.”

Det var første afsnit fra Travemünde-Lübeck. Andet afsnit kan læses her.

BONUSINFO

Maritim Golf Ostsee ©

GOLF

  • Maritim Golf Ostsee. Tre nihullers sløjfer, en sekshullers kortbane, proshop, golfskole, lejligheder på golfbanen. Desuden et hotel ved havet, Maritim Seehotel, og et ved stranden i Travemünde, Maritim Strandhotel. Maritim Golf Ostsee 

TRAVEMÜNDE

OVERNATNING

Tekst: Kim Boje

Fotos:

  • Maritim Golfpark Ostsee: © Maritim Golfpark Ostsee
  • Travemünde. Strandkörber am Strand © LTM

Fotos i øvrigt:

  • Annemarie Slej og Kim Boje

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk