Efter en flot indsats i slagspilskvalifikationen skal alle fire danske landshold spille med om medaljerne ved Hold EM. Nu skal det hele afgøres i hulspil de kommende tre dage.

Slagspil efterfulgt af hulspil om medaljerne

Ved EM for hold er der seks spillere på hvert hold. Tirsdag og onsdag spillede man slagspil over 18 huller, hvor fem af seks scores pr. dag var tællende som holdets samlede score, inden der nu skal spilles hulspil om de endelige placeringer.

De 8 bedste lande er gået videre til medaljespillet i Flight A, mens de øvrige spiller i Flight B samt også C for damerne og pigerne.

Torsdag spilles kvartfinaler, så vinder man den i Flight A, er man således sikker på mindst at skulle spille om bronze, men taber man, kan det i bedste fald blive til en 5. plads.

I alle matcher mod finalen spilles om 7 point fordelt på to foursome matcher om formiddagen og fem singler om eftermiddagen. Hold der ikke længere er med i kampen om medaljer spiller om 5 point med én foursome og fire singler.

Herrerne blev nr. 3 i kvalifikationen – møder Skotland

Herrernes EM spilles i Tyskland på Faldo Course Berlin, hvor Danmark blev nr. 3 i -16 efter Sverige og England i -27.

Torsdag skal de danske herrer spille mod Skotland.

Individuelt var engelske Gian Marco Petrozzi bedst i -12 efter -10 i første runde og -2 i anden. Nicolai Højgaard var bedste dansker på en 8. plads i -8, mens Rasmus Højgaard og John Axelsen sluttede i -4.

Danmark stiller med et meget stærkt hold bestående af Rasmus Højgaard (Gyttegård), Nicolai Højgaard (Gyttegård), John Axelsen (Sorø), Andreas Hillersborg (Roskilde), Morten Toft Hansen (Hillerød) og Gustav Frimodt (Odense Eventyr) med Thomas Kiel Larsson som træner og Torben Nyehuus som kaptajn.

Hold EM, herrer – slagspilskval., resultat

Hold EM, herrer – Flight A hulspil., leaderboard

Damerne blev nr. 4 og skal spille mod England

Golf Club Murhof i Østrig er vært for damernes EM, hvor de danske damer blev nr. 4 i -13. Frankrig vandt kvalifikationen i -29 foran Tyskland i -18 og Sverige i -17.

Danmark skal spille mod England i første hulspilsrunde torsdag.

Individuelt var svenske Frida Kinhult bedst med en score i -14, mens Karen Fredgaard, Sofie Kibsgaard Nielsen og Malene Krøllbøll sluttede på en 14. plads i -4 efter de to runder.

Det danske damehold består af Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn), Malene Krølbøll (Hedeland), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø), Cecilie Finne-Ipsen (Hjortespring), Marie Lund-Hansen (Sønderjylland) og Karen Fredgaard (Asserbo). Thomas Brønd Poulsen er træner.

Hold EM, damer- slagspilskval., resultat

Hold EM, damer – Flight A hulspil., leaderboard

Det danske damelandshold ved EM for hold 2018 – Foto: EGA
Drengene blev nr. 4 og skal spille mod Tyskland

Det danske drengelandshold vandt EM sidste år, men Frederik Sejr er dog eneste genganger på Golf Resort Kaskada Brno i Tjekkiet. Højgaard tvillingerne Nicolai og Rasmus, der i år er på herreholdet, var med på drengelandsholdet sidste år.

I kvalifikationen blev Danmark nr. 4 i +6. Spanien vandt en suveræn sejr i -16 foran Sverige i -3 og England i -2.

Torsdag skal de danske drenge spille mod Tyskland.

David Puig fra Spanien var bedst individuelt i -10, mens Sebastian Friedrichsen blev nr. 11 i -3 og Rasmus Bofill nr. 17 i -2.

Det danske drengehold udgøres af Frederik Sejr (Mollerup), Sebastian Friedrichsen (Asserbo), Jamie Tofte (Søllerød), Rasmus Bofill (Silkeborg), August Thor Høst (Odense Eventyr) og Frederik Kjettrup (Brønderslev). Martin Raal Kold er træner, mens Esben Sonne Engsted er kaptajn.

Hold EM, drenge – slagspilskval., resultat

Hold EM, drenge – Flight A hulspil., leaderboard

Det danske drengelandshold ved EM for hold – Foto: EGA / – Foto: Zdeněk Sluka
Pigerne møder værterne fra Sverige

Forsgårdens Golfklubb i Sverige er værter for pigernes EM, hvor Danmark blev nr. 6 i +27. Italien vandt i -3 foran Spanien i +6 og Sverige i +13.

Der venter en svær opgave for de danske piger i første hulspilsrunde, da de skal møde værterne fra Sverige.

I samlet +1 var Anne Normann bedste dansker individuelt, mens Emma Sofie Larsen og Sophia Carlsen delte 30. pladsen i +6. Alessia Nobilo fra Italien og Sarah Hricikova fra Tjekkiet var bedst i -8.

Anne Normann (Rungsted), Smilla Sønderby (Horsens), Amalie Leth-Nissen (Hjortespring), Cecilie BS Nielsen (Furesø), Sophia Carlsen (Helsingør) og Emma Sofie Larsen (Smørum) er de seks piger på holdet. Anders Danielsen er træner.

Hold EM, piger – slagspilskval., resultat

Hold EM, piger – Flight A hulspil., leaderboard

Foto: EGA

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.