Amatørelite17-årige Nicolai Højgaard vandt EM og kommer med i The Open

17-årige Nicolai Højgaard vandt EM og kommer med i The Open

17-årige Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub vandt det individuelle EM for herrer, som den tredje dansker nogensinde. En fantastisk flot sejr der kvalificerer ham til The Open på Carnoustie.

Rasmus Højgaard var på en 2. plads efter første runde på Royal Hague Golf & Country Club i Holland og Nicolai Højgaard på en 3. plads efter anden runde. Med -4 i tredje runde overtog Nicolai Højgaard føringen i -8 foran engelske Mitch Waite i -7 inden lørdagens finalerunde.

Nicolai Højgaard og Mitch Waite havde på skift føringen under finalerunden inden Nicolai Højgaard trak fra. Nicolai førte med tre slag inden det sidste hul, hvor det i sidste ende var uden betydning, at han lavede en dobbeltbogey.

Efter en finalerunde i +1 vandt Nicolai Højgaard i -7 foran fire spillere i -6; Robin Dawson fra Irland, Jerry Ji fra Holland, Viktor Hovland fra Norge og Mitch Waite fra England.

John Axelsen blev næstbedste dansker

John Axelsen fra Sorø GK blev nr. 13 i -3, Gustav Frimodt fra Odense Eventyr GK nr. 29 i par, Andreas Hillersborg Sørensen fra Roskilde GK nr. 33 i +1, mens Nicolais tvillingebror Rasmus fra Gyttegård GK blev nr. 54 i +6 efter en skuffende finalerunde i +8.

Morten Toft Hansen fra Hillerød GK og Oliver Jørgensen fra Silkeborg Ry GK missede cuttet efter tredje runde, mens Oskar Ambrosius fra Ikast GK trak sig under tredje runde.

EM for herrer / European Amateur Championship, resultat

John Axelsen – Foto: golfsupport.nl
Et åbent EM

EM er en åben turnering, så der var også deltagere fra bl.a. Australien, Colombia, Costa Rica, Singapore og USA. Der var hele 11 deltagere fra Australien, men kun en enkelt amerikaner.

Nicolai Højgaard kommer med i The Open

Vinderen af EM, eller European Amateur Championship som det retteligt hedder, kvalificerer sig til The Open, som spilles på Carnoustie fra den den 19. – 22. juli. Så her kommer Nicolai Højgaard med, under forudsætning af, at han forbliver amatør, så han kan ikke spille med om præmiepengene.

Thorbjørn Olesen er pt. eneste anden dansker, som er kvalificeret til The Open, via sin plads i top-30 på Race to Dubai 2017 ranglisten.

På tirsdag deltager Benjamin Poke og Niklas Nørgaard Møller i Final Qualifying til The Open, ligesom andre danskere kan nå at kvalificere sig via The Open Qualifying Series; 3 fra top-10 i HNA Open de France og de kommende ugers Dubai Duty Free Irish Open og Aberdeen Standard Investments Scottish Open kvalificerer sig også til The Open.

Har vundet på ECCO Tour, hold-EM 2017 og “hold-VM” 2018

Nicolai Højgaard var en del af det danske drengelandshold, der vandt EM for hold 2017, mens han i april vandt ECCO Tour turneringen Bravo Tours Open by Visit Tønder som den hidtil yngste danske vinder af en professionel turnering.

Det er kun godt to uger siden, at drengelandsholdet vandt Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL, som er en slags uofficielt VM for juniorer. Her vandt Rasmus Højgaard den individuelle turnering, mens Nicolai blev nr. 2. En meget flot præstation og en stor sejr i Japan, men selvom nogle medier kalder de danske drenge for verdensmestre, så var og er det altså ikke et VM.

Rasmus Højgaard – Foto: golfsupport.nl
Lucas vandt i EM 2010 og Backhausen i 1993

Nicolai Højgaard er den tredje dansker som vinder det individuelle EM for herrer.

Lucas Bjerregaard vandt EM 2010 foran Tommy Fleetwood og Andrea Pavan, mens den DGU direktøren Morten Backhausen vandt i 1993 efter omspil mod Lee Westwood.

Blandt de tidligere vindere er også Victor Dubuisson i 2009, Rory McIlroy i 2006 og Sergio Garcia i 1995.

Alfie Plant vandt i 2017, mens Luca Cianchetti vandt i 2016.

Royal Hague Golf & Country Club – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Højgaards missede cuttet – Thorbjørn videre i Zurich Classic

Forventningerne var store til Nicolai og Rasmus Højgaard, der spillede sammen i PGA Tour holdturneringen, men de missede cuttet. Thorbjørn Olesen, der spiller med...

58’er på Korn Ferry Tour – slog Schefflers banerekord

Frankie Capan III gik en 58'er i torsdagens første runde af Korn Ferry Tour turneringen Veritex Bank Championship og slog samtidig Scottie Schefflers banerekord. En...