Herrerne og damerne vandt deres kvartfinaler ved EM for hold, så nu er de i semifinalerne, mens drengene og pigerne skal spille om 5. – 8. pladserne de kommende dage.

Slagspil efterfulgt af hulspil om medaljerne

Alle fire danske landshold var i top-8 efter de to dages slagspilskvalikation, så de gik videre til Flight A, hvor der spilles hulspil om medaljerne frem til og med på lørdag.

I alle matcher mod finalen spilles om 7 point fordelt på to foursome matcher om formiddagen og fem singler om eftermiddagen. Hold der ikke længere er med i kampen om medaljer spiller om 5 point med én foursome og fire singler.

Herrerne vandt overSkotland – skal spille mod England

Herrernes EM spilles i Tyskland på Faldo Course Berlin, hvor Danmark blev nr. 3 i kvalifikationen.

I kvartfinalen vandt de formiddagens to foursomes over Skotland, så selvom skotterne var bedst i singlerne, så endte det med en klar dansk sejr på 4,5 – 2,5.

I fredagens semifinale skal Danmark møde England, som var 11 slag bedre end danskerne i slagspilskvalifikationen.

Danmark stiller med et meget stærkt hold bestående af Rasmus Højgaard (Gyttegård), Nicolai Højgaard (Gyttegård), John Axelsen (Sorø), Andreas Hillersborg (Roskilde), Morten Toft Hansen (Hillerød) og Gustav Frimodt (Odense Eventyr) med Thomas Kiel Larsson som træner og Torben Nyehuus som kaptajn.

Hold EM, herrer – Flight A hulspil, leaderboard

Damerne vandt over England – skal spille mod Frankrig

Golf Club Murhof i Østrig er vært for damernes EM, blev de danske damer nr. 4 i kvalifikationen og mødte England i kvartfinalen.

Der stod 1 – 1 efter foursomes, men de danske damer vandt tre, delte én og tabte én match i singlerne, så det endte med en klar dansk sejr på 4,5 – 2,5.

I semifinalen skal de spille mod Frankrig, der vandt kvalifikationen med 11 slag foran Tyskland. Frankrig var 16 slag bedre end danskerne, men hulspil er noget andet, så der er mulighed for en dansk overraskelse.

Det danske damehold består af Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn), Malene Krølbøll (Hedeland), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø), Cecilie Finne-Ipsen (Hjortespring), Marie Lund-Hansen (Sønderjylland) og Karen Fredgaard (Asserbo). Thomas Brønd Poulsen er træner.

Hold EM, damer – Flight A hulspil, leaderboard

Drengene tabte til Tyskland – skal spille mod Tjekkiet

Det danske drengelandshold vandt EM sidste år, men Frederik Sejr er dog eneste genganger på Golf Resort Kaskada Brno i Tjekkiet. Drengene blev nr. 4 i kvalifikationen.

Der stod 1 – 1 efter foursomes mod Tyskland, men tyskerne var bedst i singlerne, så de danske drenge tabte 3 – 4. Nu kan det i bedste fald blive til en 5. plads og i værste fald en 8. plads. Fredag skal de spille mod værterne fra Tjekkiet.

Det danske drengehold udgøres af Frederik Sejr (Mollerup), Sebastian Friedrichsen (Asserbo), Jamie Tofte (Søllerød), Rasmus Bofill (Silkeborg), August Thor Høst (Odense Eventyr) og Frederik Kjettrup (Brønderslev). Martin Raal Kold er træner, mens Esben Sonne Engsted er kaptajn.

Hold EM, drenge – Flight A hulspil, leaderboard

Pigerne tabte til Sverige – skal spille mod England

Forsgårdens Golfklubb i Sverige er værter for pigernes EM, hvor Danmark skulle spille mod værterne fra Sverige i kvartfinalen efter en 6. plads i kvalifikationen.

En svær opgave, og Sverige vandt da også begge foursomes om formiddagen inden singlerne endte lige med to sejre til hver og en delt match. Sverige vandt derfor 4,5 – 2,5, så nu skal de danske piger spille om de sekundære placeringer. I første omgang mod England.

Anne Normann (Rungsted), Smilla Sønderby (Horsens), Amalie Leth-Nissen (Hjortespring), Cecilie BS Nielsen (Furesø), Sophia Carlsen (Helsingør) og Emma Sofie Larsen (Smørum) er de seks piger på holdet. Anders Danielsen er træner.

Hold EM, piger – Flight A hulspil, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.