RejserDanmark, rejserGolf på Djursland

Golf på Djursland

Hotel Fuglsøcentret er ikke kun kendt for sine koncerter. Resortet i Mols Bjerge er også kendt for sine golfkurser. De fuldbefarne golfspillere kan komme på et tredages Golfophold på Djursland. Tilbuddet gælder fra april til oktober. Det betyder skræddersyet undervisning for kursisterne og golfrunder i Lübker Golf Klub, Kalø Golf Club og Ebeltoft Golf Club.

Ebeltoft Golf Club og Ebeltoft Vig © Ebeltoft GC

Hotel Fuglsøcentret har også et kursus for nybegyndere udi golfspillet, Golfskole i skøn natur, der som kurset for de rutinerede golfere tilbydes mellem april og august. Golfskolen er henlagt til Kalø Golf Club, hvor skoleeleverne bliver undervist af en PGA pro. Alt efter talent ender deltagerne med at prøvespille 18-hullers banen eller klubbens par-3 bane.

Kalø Golf Club. 14. hul © Lynge & Larsen, Kalø GC

Fuglsøcentret har faktisk også sin egen golfbane. ”Men den er kun for sjov,” som centrets direktør Peter Brinks siger. Ikke desto mindre er det en stor oplevelse at gå en tur på banen, som man kan se det i ord, lyd og billeder her.

Hotel Fuglsøcenters naturgolfbane med Helgenæs i baggrunden © Hotel Fuglsøcentrets Arkiv

Naturgolfbanen ligger i noget af den mest vidunderlige natur i Mols Bjerge, en kort spadseretur fra det trestjernede turistmål Trehøje, tre store gravhøje fra bronzealderen.

Fra naturgolfbanen på Mols har man udsigt til Ebeltoft og Ebeltoft Vig

Alle der bor på Hotel Fuglsøcentret spiller naturgolfbanen gratis, for os andre er det en pay-and-play bane.

I september 2023 spillede MLTR for over 150.000 ved en enkelt koncert i Indien. I april i år spillede de på Hotel Fuglsøcentret for knap så mange tilskuere, men musikken var fed og stemningen livsalig hos de danske fans.

Greenfeespillere kombinerer ofte deres besøg på Djursland med en overnatning på Hotel Fuglsøcentret, især når der er live koncerter, og det er der tit, faktisk er der omkring 75 om året, hvilket gør resortet til en af Danmarks største koncertarrangører.

Et modent publikum fra hele landet valfarter til Mols Bjerge, når MLTR, Suzi Quattro, Lars Lilholt, Kim Wilde, Pernille Rosendahl & Dorthe Gerlach eller andre velkendte artister er på plakaten. Opskriften er meget populær: en tre-retters middag, musik, dans og after-party. Og morgenmad, hvis man også har bestilt overnatning.

Elizabeth med hindbærsnitter til gæsterne på terrassen

Efter golfspillet kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Fuglsø – en meget lille landsby hist hvor vejen slår en bugt mellem Fuglsøcentrets naturgolfbane og Trehøje – og få ny energi på Fuglsø Kro. Her serverer Elizabeth hjemmebagte boller og hjemmebagte hindbærsnitter, der med god grund er verdensberømte fra Gedser til Skagen. Det herlige bagværk fås dog kun i påsken og pinsen og i skolernes sommerferie.

Vil man udforske området nærmere, og apostlenes heste er trætte efter golfrunden, kan man skifte til islænderheste hos Turridning Mols Bjerge, som man finder lige bagved Fuglsø Kro.

Espen og Gertrud, der udgør halvdelen af familien Saxtoft Højlund, er klar til at tage imod de næste gæster på Sølballegaard

Fandt man mod forventning ikke sjælefreden på golfbanen, kan man gå nogle få hundrede meter videre fra Fuglsø Kro til Sølballegård, hvor der er udsigt til Aarhus og Trehøje – og til forskellige oplevelser, som skal give både ro og inspiration, hvilket man ved selvsyn kunne konstatere på TV, da Alex Vargas, Simon Kvamm og andre fra Toppen af Poppen havde indlogeret sig på Sølballegård i efteråret 2021.

Er man på Djursland, skal man lægge vejen forbi Ebeltoft, en af kongerigets mest populære feriebyer. Byens største turistattraktion er Fregatten Jylland, der deltog i Slaget om Helgoland, sejlede på Dansk Vestindien, blev kongeskib og sidenhen degraderet til kaserneskib på Holmen.

Siden 1960 har fregatten ligget i Ebeltoft, hvor den som museumsskib ikke skuffer sine gæster, i hvert fald ikke de to sjællandske turister på fotoet ovenfor, som på vej op fra fregattens nederste dæk i munden på hinanden konkluderer, at ”Fregatten Jylland er en kæmpe oplevelse!”

Den jyske fregat er en tilskuermagnet, men der er mange andre seværdigheder i Ebeltoft.

Det gamle Rådhus huser et lille bymuseum blandt andet med en molbostue og en vagtstue, hvor vægterne kunne lægge morgenstjernerne fra sig og tage et hvil. ”Vægterne vogter varsomt, sagde man i forne tider om de vagtsomme vægtere, der patruljerede i gaderne 24/7. I dag er de deltidsansatte og ses kun i gadebilledet i sommertiden og juletiden.

Der er ingen romantik ved rådhuskælderens fangehul, men stokroseidyllen i den gamle bydel får alligevel mange giftelystne par til at bestille tid hos Syddjurs Kommune for at blive ægteviet i Rådhusets Tinghus. Faktisk er der over 500 par årligt, som benytter sig af denne mulighed.

Maltfabrikken er omdannet til byens kulturhus, ”et aktivt og levende kulturkraftværk”, som der står på hjemmesiden. Det er så sandt, som det er skrevet. Her er kulturtilbud i bred forstand med både lokale og internationale kunstnere. Her er både højt til loftet og en storslået udsigt fra Maltfabrikkens vinduer ud over byen, havnen og Ebeltoft Vig.

Glas – museet for glaskunst har som den jyske fregat også adresse på havnen, der de senere år er blevet Ebeltofts hotteste bydel. Her finder man, udover glasmuseet, skudehavnen, sejlklubben, ro- og kajakklubben, caféer som LøCroQ, restauranter som Karens Køkken, listige butikker som fiskehandleren Flyvefisken og sågar en spritny butik, Vivian Boje, hvor man kan købe det labreste designmøblement og samtidigt få nyindrettet sin bolig.

Søger man udsøgte specialiteter inden for vine, oste og meget andet godt til ganen fås det Hos Walter – på havnen, naturligvis – hvor et kyndigt personale står klar ved disken.

Stranden ved Ebeltoft Havn

Det er svært at sige noget ufordelagtigt om Ebeltoft. Det skulle da lige være, at turisttilstrømningen på en solrig sommerdag kan være overvældende. Men så er det heldigt, at der ikke er langt til stranden og skoven – og golfbanerne!

Tekst: Kim Boje

Fotos der ikke er akkrediteret i artiklen: Annemarie Slej og Kim Boje

BONUS INFO

HOTEL FUGLSØCENTRET – GOLF OG KONCERTER

GOLFKLUBBER

  • Lübker Golf Klub, der blev kåret af World Golf Awards som Danmarks bedste golfbane i 2022, er vært for Danish Golf Championship, DP World Tour 2024. Turneringen, der tidligere gik under navnet Made in Denmark, afvikles fra den 22. til den 25. august, og man kan glæde sig til at se Nicolai og Rasmus Højgaard, Thorbjørn Olesen og mange andre topprofessionelle golfere fra ind- og udland.
  • Kalø Golf Club
  • Ebeltoft Golf Club
Fregatten Jylland

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk