RejserGolf- og rejseoplevelserGolfbaner og hansestæder ved den tyske Østersøkyst - Rejseoplevelser fra Travemünde-Lübeck (3)

Golfbaner og hansestæder ved den tyske Østersøkyst – Rejseoplevelser fra Travemünde-Lübeck (3)

Fotografen lyder godt irriteret. Måske fordi hun sidder med hovedet begravet i sin smarte telefon, og de små veje er godt krøllede.

”Er vi på vej til Seeschlösschen Golfanlage? Eller til Seeschlösschen Timmendorfer Strand? Eller til Golfresort Strandgrün Timmendorfer Strand?”

”Dem alle tre. Det er det samme sted. For tiden hedder det vist Golfresort Strandgrün Timmendorfer Strand. Så vidt jeg ved.”

”Ku’ du ikke have sagt det noget før. GPS Gerda er godt rundtosset, og det’ jeg også ved at blive!”

”Kig op, så du ikke bliver køresyg.”

”Hvorfor har golfklubber altid alenlange navne? Når man har vænnet sig til, at de hedder så’n og så’n, så hedder de pludseligt noget helt andet fordelt på fem ord og 37 bogstaver.”

Foran det stråtækte klubhus peger et skilt på resortets hotel og restauranter og golfbanerne Nordplatz og Südplatz.

”Jeg ved lige præcis, hvor jeg skal hen. Jeg har så’n fortjent det!”

Restaurant Windfang har en meget fin udsigt og heldigvis også kaffe og kage. Og sandwiches og salater. Morgen- og aftensmad er kun for gæsterne på hotellet.

Golfresort Strandgrün Timmendorfer Strand skal være meget populært. Efter sigende sender Nordic Golfers rigtigt mange skandinaver hertil. Man forstår det bedre, når man kommer ud på klubhusets terrasse og ser ud over en forårsgrøn puttegreen og de første fire-fem huller, der ligger rundt om søen Oeverdieker.

Südplatz mit Raps – Bunkerkante. © Golfresort Strandgrün Timmendorfer Strand.

Fotografen viser billeder på telefonen.

”Sommergrøn golfbane og gule rapsmarker. Hvad siger du så? Landlig idyl for alle pengene.”

© Golfresort Strandgrün Timmendorfer Strand

”Og så lige det foto her. Blå himmel og bare ben. I sandet og på græsset.”

”Ja, og hotellet ligger lige ned til stranden. Das Strandgrün Golf- und Spa Resort Timmendorfer Strand. Det giver jo ganske god mening.”

”Et nyt navn! På 47 bogstaver!”

”Det’ kun 46.”

”47!”

Tilbage i Travemünde går turen til centrum af badebyen, Alte Stadt. Der er kunst på den grønne plæne udenfor den gamle bydel, blandt andet blafrende vimpler af metal og mobiler à la Calder.

Er man i tvivl om, hvilken retning man skal gå for at finde centrum med de gamle fiskerhuse, kan man pejle mod spiret på Sankt Lorenz, den protestantiske kirke, der har ligget her længe før fiskerbyen Travemünde blev til en badeby.

I koncertsæsonen er der ifølge hjemmesiden koncerter om søndagen, orgelmusik hver torsdag og om aftenen nattelyde – ”Nachtklänge” – i skæret af tændte kærter!

I den gamle fæstegård lige rundt om hjørnet, på Vorderei 7, skal man tage trappen op til Galerie Anja Es KUNST! på første sal. Det vil man ikke fortryde.

Anja Es i sit galleri. Skulpturen med rødt hår er af Stefan Neidhart, maleriet på væggen t.v. af Anja Es.

Er man heldig, kan man møde chefen for kunstgalleriet, billedkunstneren, forfatteren og performeren Anja Es, der her fremviser sin digtsamling Rosarot bis Rabenschwartz. 33 digte om at blive forelsket og forladt, der spænder fra rosenrødt til ravnsort.

I galleriets gemmer fortæller Anja Es om sine 26 legemsstore malerier af letlevende kvinder fra de brølende 20’ere. Efter et års ophold i Frederikshavn taler hun flydende dansk.

”Hold da op, sikke et livstykke. Meget spændende at møde hende. En skam hun ikke optræder med sit show på dansk.”

”En humørbombe. En tysk udgave af Karin Olesen.”

Anja Es byder på en Schlampen-Likör. En tysk ”Schlampen” er en fransk ”gonzesse” er en dansk ”tøjte” – og Anja Es’ yndlingsfigur. Det kan ses på likørens etiket, på hendes kalender Anja Es la Gonzesse og på mange af hendes malerier.

På reklamen – der ses til højre for flaskerne ovenfor – fremgår det, at kirsebærlikøren er som hendes kunst: FÜR FRAUEN VON FORMAT UND MÄNNER MIT MANIEREN. Det fremgår også, at to euro per flaske går til kvindecentret Hartengrube i Lübeck.

Gåturen fra Galerie Anja Es KUNST! hjem til hotellet går forbi Det gamle Fyrtårn fra 1539, hvilket gør det til Tysklands ældste. Det forrige fyrtårn blev ødelagt af et dansk troppekorps fem år tidligere.

”Er du enig i, hvad der stod om likøren nederst på reklamen?”

”Hvad stod der?”

Fotografen oversætter fra bladet: ”Ikke for sød, aromatisk med duft af kirsebær og marcipan; gør kvinder til divaer og mænd viljeløse.”

”Helt enig.”

”Jeg skulle ha’ købt en kasse.”

Gåturen går også forbi fyrtårnet på Nordermolens yderste spids.

”Hun er et fyrtårn.”

”Hvem?”

”Anja Es.”

”Enig. Et fyrtårn for kvinder med format og mænd med gode manérer.”

Det var tredje og sidste artikel i serien om Travemünde-Lübeck. Den første kan læses her.

Tekst: Kim Boje

Fotos 1, 5, 6 og 15: © Golfresort Strandgrün Timmendorfer Strand.

Fotos i øvrigt: Annemarie Slej og Kim Boje

BONUSINFO

GOLF

TRAVEMÜNDE

HOTEL

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk