Dustin Johnson vandt Masters med fem slag

Dustin Johnson vandt den hidtil eneste efterårsudgave af Masters med hele fem slag foran Cameron Smith og Sungjae Im i -15. Tiger Woods lavede en 10’er på et par-3 hul, men kom stærkt tilbage med fem birdies på de næste 6 huller! Det korte vindende putt og Dustin Johnsons ro da han vandt kan ses i videoen ovenfor.

Masters spilles normalt i april på Augusta National men blev udsat til november pga. COVID-19. En anderledes oplevelse for alle, med en aflyst par-3 turnering, og der var ikke tilskuere på banen bortset fra en del officials, medlemmer, pressefolk mv. Desværre var der ingen danskere blandt de 92 deltagere, som spillede med en ny cut-regel.

Dustin Johnson var i forvejen nr. 1 på verdensranglisten, og er den første verdensetter som vinder Masters siden Tiger Woods i 2002. Det er hans 24 PGA Tour sejr, men blot hans anden major.

Han får 2,07 mio.$ for sejren svarende til godt 13 mio. danske kroner. Se fordelingen af præmiesummen på 11,5 mio. $ i denne artikel.

Førte kun med ét slag efter 5 huller

Efter tredje runde førte Dustin Johnson med fire slag, men efter +1 på de første 5 huller af finalerunden var han kun et slag foran Sungjae Im.

Dustin Johnson spillede dog ganske overbevisende, og med tre birdies i træk fra 13. hul gik han finalerunden i -4 og vandt i -20.

Det er den laveste vinderscore i Masters nogensinde. Tiger Woods havde den hidtidige rekord med 270 slag (-18) i 1997, mens Dustin Johnson nu har rekorden med 268 slag. Banen blev dog spillet anderledes her i efteråret, og greens var langt fra så hurtige, som de er om foråret, uden det dog skal tage noget fra, at Dustin Johnson var suveræn i år.

Cameron Smith og Sungjae Im delte 2. pladsen i -15, mens Justin Thomas blev nr. 4 i -12.

McIlroy spillede sig frem efter en skuffende start

Rory McIllroys drøm om at fuldende sin karriere Grand Slam blev nærmeste ødelagt efter første runde i +3, men de følgende dage spillede han sig frem, så han delte 5. pladsen i -11 med Dylan Fritelli.

C.T. Pan, Brooks Koepka og Jon Rahm delte 7. pladsen i -10 foran Webb Simpson, Corey Conners og Patrick Reed i -9.

Abraham Ancer, der var på en delt andenplads inden finalerunden, gik +4 så han sluttede på en delt 13. plads med bl.a. Hideki Matsuyama.

Xander Schauffele og Patrick Cantlay blev nr. 17 i -7, Tommy Fleetwood nr. 19 i -6, Justin Rose nr. 23 i -5, 63-årige Bernhard Langer nr. 29 i -3 og US Open vinderen Bryson DeChambeau nr. 34 i -2.

Tiger Woods lavede en 10’er på et par-3 hul

Den forsvarende mester Tiger Woods åbnede med en 68’er i første runde, men faldt tilbage de følgende dage.

Tiger har vundet Masters fem gange, og i sine 89 foregående turneringsrunder på Augusta National har en tredobbelt bogeys været hans højeste score på et hul.

Det blev der ændret på i finalerunden, da Tiger på par-3 hullet 12. slog tre bolde i vandet og lavede en 10’er! Først i vandet fra teestedet, så efter et drop kort af greenen og derefter fra bunkeren bag green.

Det slog dog ikke Tiger ud, da han kom stærkt tilbage med en birdie på 13. hul, og efter en par på 14. hul afsluttede han runde med fire birdies i træk fra 15. – 18. hul.

US PGA Championship vinderen Collin Morikawa blev nr. 44 i par, Jordan Spieth nr. 46 i +1, Phil Mickelson nr. 55 i +3 og Bubba Watson nr. 57 i +4.

Andy Ogletree blev bedste amatør

US Amateur 2019 vinderen Andy Ogletree blev bedste amatør på en delt 34. plads i -2, efter han ellers var +4 efter sine første 4 huller i torsdags.

Der var seks amatører i år. John Augenstein klarede også cuttet, og blev nr. 55 i +3.

24 sejre på PGA Tour og 14 sæsoner i træk

36-årige Dustin Johnson er nu oppe på 24 PGA Tour sejre i karrieren heriblandt også Travelers Championship, The Northern Trust og Tour Championship i kalenderåret 2020.

Dustin Johnson har en meget imponerende rekord med sejre i alle sine nu 14 sæsoner på PGA Tour helt tilbage fra debuten i 2008.

Det var femte gang Dustin Johnson førte en major efter tredje runde. De første fire gange lykkedes det ham ikke at vinde, og hans hidtil eneste major sejr var US Open 2016, men nu er han endelig dobbelt majorvinder.

Masters er også den næste major

The Open blev aflyst i år, så herrerne har kun haft tre majors i år mod normalt fire. Om alt går vel, så er Masters også den næste major, da den næste udgave er planlagt til den 8. – 11. april 2021.

Masters, resultat
– alternativ på pgatour.com
Masters, Track (følg alle spillere)
Masters, Live / My Group (se video med alle slag)

Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.