AnbefaletTiger Woods vandt Masters - Thorbjørn og Lucas blev nr. 21

Tiger Woods vandt Masters – Thorbjørn og Lucas blev nr. 21

Tiger Woods vandt Masters 2019 efter en forrygende og spændende afslutning på Augusta National. Det er 43-årige Tigers 15. sejr i en major, og den første siden US Open 2008. Man skal passe på ikke at bruge for store ord, men det kan med rette kaldes en historisk sejr. Viktor Hovland fra Norge blev bedste amatør.

Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen sluttede på en delt 21. plads i -5, da Lucas gik finalerunden i par, mens Thorbjørn var rundt i +1.

Søndagens vejrudsigt lød på torden særligt ud på dagen, så starttiderne var fremrykket, og der blev spillet i trebolde med start på både 1. og 10. hul. Hvor Masters ellers normalt først færdigspilles natten til mandag dansk tid, så holede Tiger det vindende putt søndag aften kl. 20:30.

Et putt der kan ses i videoen ovenfor, hvorefter man kan høre publikums jubel og tilråb mens han lykønskes af sin familie og venner på vej mod klubhuset.

Masters blev endnu engang afgjort på bag-ni om søndagen

Inden finalerunden var Francesco Molinari alene i spidsen i -13 foran Tony Finau og Tiger Woods i -11, mens Brooks Koepka var nr. 4 i -10.

Masters afgøres ofte på bag-ni om søndagen, og sådan var det også i år. Da førerbolden havde spillet de første 9 huller førte Molinari i -13 foran Tiger i -12, mens Koepka og Finau delte 3. pladsen i -11.

Francesco Molinari havde næsten spillet fejlfrit de første dage, men faldt tilbage til -11, da han lavede en dobbeltbogey på det drilske par-3 hul 12., hvor han slog i vandet. Brooks Koepka lavede også en dobbeltbogey på 12.

På det tidspunkt blandede Patrick Cantlay og Xander Schauffele sig også i topstriden, da de delte føringen i -12, men det var før førerbolden nåede til de to par-5 huller.

Som altid var der masser af spænding og drama under finalerunden, men par-5 hullet 15. blev afgørende, da Francesco Molinari igen slog i vandet og lavede endnu en dobbeltbogey, mens Tiger lavede en birdie. Tiger lavede endnu en birdie på 16. hul og kom til -14 for turneringen, hvilket var en føring på to slag.

Tiger havde råd til en bogey på 18.

På 18. hul var Brooks Koepka tæt på en birdie, som ville have presset Tiger til at skulle lave en par på sidste hul for at undgå et omspil, men Tiger havde råd til at lave en sikker bogey efter et drive lidt i højre side.

Med en finalerunde i -2 vandt Tiger Woods det der med rette kan kaldes en historisk sejr i -13 foran Dustin Johnson, Xander Schauffele og Brooks Koepka i -12.

Molinari sluttede på 5. pladsen

Med en finalerunde i +2 blev Francesco Molinari nr. 5 i -11 sammen med Jason Day, Webb Simpson og Tony Finau. Jon Rahm, Patrick Cantlay og Rickie Fowler delte 9. pladsen i -10.

Justin Thomas lavede hole-in-one på 16. hul og blev delt nr. 12 i -8 sammen med Bubba Watson, Matt Kuchar, Justin Harding og Ian Poulter. Phil Mickelson og Adam Scott blev nr. 18 i -6.

McIlroy blev nr. 21

Masters er den eneste af de fire majors, som Rory McIlroy mangler for at fuldende sin karriere Grand Slam. McIlroy var favorit til at vinde, da han udelukkende har haft top-10 placeringer i sine syv turneringer i år, og han vandt Players Championship for fire uger siden. I Masters var han sluttet i top-10 de seneste fem år.

McIlroy begyndte dog finaledagen på en 39. plads i -1, og efter en runde i -4 blev han nr. 21 i -5 sammen med bl.a. de to danskere og Jordan Spieth.

Bryson DeChambeau var på en delt førsteplads i -6 efter første runde, men faldt tilbage til en 29. plads i -4 efter en finalerunde i -2, hvor han som Justin Thomas lavede hole-in-one på 16. hul.

Henrik Stenson, Tommy Fleetwood og den forsvarende mester Patrick Reed blev nr. 36 i -2, mens Bernhard Langer sluttede som nr. 62 i +8.

Viktor Hovland blev bedste amatør

Fire af de seks amatører klarede cuttet, og af dem blev norske Viktor Hovland bedste amatør som nr. 32 i -3.

Alvaro Ortiz blev nr. 36 i -2, Devon Bling nr. 55 i +3 og Takumi Kanaya nr. 58 i +5.

Tigers femte sejr i Masters og den 15. major

Med sejren har 43-årige Tiger vundet Masters fem gange i 1997, 2001, 2002, 2005 og 2019.

Det var hans 15. sejr i en major, og den første siden US Open 2008. Det var den tredje major i træk, at Tiger var med i toppen, og spillede med om sejren. Han blev nr. 2 i US PGA Championship med Brooks Koepka som vinder, og nr. 6 i The Open 2018, som blev vundet af Francesco Molinari. I The Open spillede Molinari og Tiger i øvrigt sammen i tredje sidste gruppe i finalerunden.

På PGA Tour var det Tigers sejr nr. 81 i karrieren, mens det var sejr nr. 41 i en turnering, som er tællende til Europa Touren.

Videoer med højdepunkter fra Tigers runder

Vi har hver dag vist videoer med højdepunkter fra Tigers runder, som kan ses eller genses her:

Efter -2 i første runde og -4 i anden runde var Tiger på en 6. plads inden han med -5 i tredje runde rykkede frem til en 2. plads i -11. Video fra finalerunden kan ses her.

Tiger Woods efter sejren i Masters 2019
Se videoer af alle slag i Masters

Som vi beskrev i denne artikel torsdag, så kunne man under Masters i år se videoer af alle slag for alle spillere i feltet. Det er ganske imponerede, og så er det gratis.

Masters, resultat
– alternativ på europeantour.com
– alternativ på pgatour.com

Masters, Track
– Se videoer af alle spilleres slag

Masters, Track Thorbjørn Olesen
– Scorekort, tryk på hulscore for at se video

Masters, Track Lucas Bjerregaard
– Scorekort, tryk på hulscore for at se video

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk