RanglisterVerdensranglisterne, 22. april 2024

Verdensranglisterne, 22. april 2024

Scottie Scheffler udbyggede sin føring med endnu en sejr, Wyndham Clark er nu nr. 3 mens Ludvig Åberg er bedste skandinav på en 6. plads. Hos kvinderne udbyggede Nelly Korda sin føring efter fem sejre i træk, mens Nanna K Madsen rykkede frem efter en 17. plads i årets første major.

Amatørernes verdensrangliste opdateres hver onsdag, og med sin femte sejr i træk er Emma Bunch nu nr. 224. Meget imponerede at vinde fem i træk, men kun én af dem gav mange point, og seneste sejr gav kun én plads fremgang på verdensranglisten.

Herrernes verdensrangliste

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage, og verdensetteren har nu vundet 4 af sine seneste 5 turneringer! Han fører verdensranglisten med et gennemsnit på 15,0135 mens Rory McIlroy på 2. pladsen har 7,3642 point.

Wyndham Clark blev nr. 3 i RBC Heritage, og er nu også nr. 3 i verden. Ludvig Åberg blev nr. 10 og overhalede Viktor Hovland, så Åberg er bedste skandinav på en 6. plads, mens Hovland er nr. 7. Det er også værd at bemærke, at Sahith Theegala nu er helt fremme som nr. 12.

Der blev også spillet en mindre PGA Tour turnering, Corales Puntacana Championship, som blev vundet af Billy Horschel, som rykkede 19 pladser frem til en 65. plads. Nicolai Højgaard missede cuttet.

Nicolai Kristensen blev nr. 3 og Rasmus Neergaard-Petersen nr. 7 på Challenge Touren, hvor Garrick Porteous vandt Abu Dhabi Challenge.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024.

Kvindernes verdensrangliste

Chiara Tamburlini vandt Joburg Ladies Open på LET, og rykkede 98 pladser frem til en 198. plads. Sofie Kibsgaard blev nr. 64, mens Cecilie Finne-Ipsen missede cuttet.

Nelly Korda vandt årets første LPGA major, The Chevron Championship, og det var den 25-årige verdensetters femte LPGA sejr i træk! Hun fører med 12,42 point foran Lilia Vu med 6,52 point. Nanna K Madsen blev nr. 17, mens Emily K Pedersen missede cuttet.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024: