PopulærtDP World TourDustin Johnson vandt US Open trods straffeslag

Dustin Johnson vandt US Open trods straffeslag

Efter at have været meget tæt på en major sejr flere gange, så lykkedes det endelig for Dustin Johnson at vinde sin første major. Dog først efter et lidt uskønt regeldrama, hvor han mod slutningen havde en mulig straf hængende over sig som en trussel.

Da tredje runde var færdigspillet søndag morgen førte Shane Lowry i -7, hvilket var fire slag bedre end Andrew Landry og Dustin Johnson på 2. pladsen i -3.

Lowry kunne ikke holde sin føring, for efter blot én birdie og syv bogeys gik han finalerunden i +6. Det var dog alligevel nok til at give ham en delt 2. plads i årets anden major.

Dustin Johnson spillede en flot finalerunde i -1 trods et straffeslag på 5. hul. En straf han først blev frikendt for, men som siden blev påført scorekortet efter runden, hvilket der kan læses mere om nederst i denne artikel. Det er DJ dog helt sikkert ret ligeglad med, da det kun havde statistisk betydning.

Dustin Johnson vandt i -4 foran Jim Furyk, Scott Piercy og Shane Lowry i -1. Furyk var bedst i finalerunden, som han gik i -4. US Open var hans blot femte turneringen siden han i maj gjorde comeback efter mere otte måneders skadespause.

Sergio Garcia og Branden Grace delte 5. pladsen i par foran Kevin Na i +1. Jason Dufner, Zach Johnson, Jason Day og Daniel Summerhays sluttede på en delt 8. plads i +2.

Koepka var -6 efter 11 huller
Brooks Koepka havde en meget spektakulær finalerunde. Efter to bogeys på de første 3 huller lavede han en eagle og seks birdies på de følgende 8 huller for at komme til -6 for runden. Efter fire bogeys i træk fra 14. hul måtte han dog nøjes med en 13. plads i +4.

Landry og Westwood faldt langt tilbage
Bryson DeChambeau og Andrew Landry, der gik finalerunden i +8, blev nr. 15 i +5, Adam Scott nr. 18 i +6 og Louis Oosthuizen nr. 23 i +7.

Lee Westwood var på 4. pladsen inden finalerunden, men efter en runde i +10 sluttede han på en 32. plads i +8.

Martin Kaymer, Danny Willett og Jordan Spieth delte 37. pladsen i +9, mens Bubba Watson blev nr. 51 i +12.

Regelsituationen der gav DJ et straffeslag
På 5. green i finalerunden flyttede Dustin Johnsons bold sig en smule efter han havde lavet to prøvesving. Både Dustin Johnson og medspilleren Lee Westwood mente ikke, at DJ’s havde groundet putteren, så efter at have tilkaldt en dommer, spillede de videre uden at påføre et straffeslag.

På 12. tee – hvor Dustin Johnson delte førstepladsen med Shane Lowry – blev han dog opsøgt af chefdommeren Jeff Hall der sagde, at man ville se nærmere på situationen efter runden.

Det blev alle i toppen af leaderboardet informeret om, så der opstod den lidt absurde situation, at ingen vidste, om Dustin Johnson ville få et straffeslag. Og dermed kom der tvivl om, hvem der førte turneringen.

Det endte med, at Dustin Johnson fik et straffeslag for situationen. I sidste ende var det dog ikke afgørende, da det blot betød, at han vandt med tre slag foran de nærmeste forfølgere i stedet for fire slag.

I anden runde gav Shane Lowry i øvrigt sig selv et straffeslag for en lignende situation, da hans bold flyttede sig på 16. green.

I 2010 førte Dustin Johnson US PGA Championship efter 17 huller af finalerunden, og efter en afsluttende bogey lå han til at komme i omspil. Efterfølgende fik han dog to straffeslag for at grounde i en bunker på 18. hul, hvilket resulterede i en 5. plads.

US Open, resultat

Shane Lowry - ©USGA / Michael Cohen
Shane Lowry – ©USGA / Michael Cohen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk