Som den eneste var Bryson DeChambeau under par i finalerunden og samlet for US Open 2020, som han vandt på Winged Foot i New York, hvor Rasmus Højgaard missede cuttet efter anden runde.

Over de fire dage ramte DeChambeau kun 23 fairways (ud af 56), men med sine lange drives og styrke til at komme ud af roughen, så var det nok til, at den 27-årige amerikaner vandt sin første major med hele seks slag foran 21-årige Matthew Wolff.

DeChambeau har en meget teoretisk og mekanisk tilgang til golfsvinget og spillet. Det seneste års tid har han arbejdet på at blive fysisk større og stærkere, og spillet ud fra en strategi om at svinge hurtigere og slå så langt som muligt.

DeChambeau vandt med seks slag

Efter tredje runde førte Matthew Wolff i -5 foran Bryson DeChambeau i -3, men allerede efter 5 huller var DeChambeau i spidsen, da han lavede en birdie på 4. hul, mens Wolff havde bogeys på 3. og 5. hul.

Da Bryson DeChambeau reddede en god par på 14. hul førte han i -6 foran Matthew Wolff i -2. Det blev seks slags forspring, da Wolff lavede en dobbeltbogey på 16. hul.

Bryson DeChambeau gik finalerunden i -3, og vandt i -6 foran Matthew Wolff i par, efter han afsluttede med en runde i +5.

Som følge af COVID-19 restriktioner måtte Bryson DeChambeau  selv tage vinder-medaljen om halsen og løfte trofæet. Der blev dog krammet efter sejren.

Bryson DeChambeau og Matthew Wolff efter US Open 2020 – Foto: USGA/Darren Caroll

Ofte taler man om vigtigheden af at ramme fairways, og ikke mindst i US Open, hvor roughen er tæt og tyk. Men ikke for DeChambeau, hvis strategi er at slå så langt som muligt, og over de fire runder ramte han blot 23 af 56 fairways.

Louis Oosthuizen blev nr. 3 i +2 foran Harris English i +3 og Xander Schauffele på en 5. plads i +4.

Dustin Johnson begyndte finaledagen på en 21. plads, men en runde i par var nok til at han rykkede frem til en 6. plads i +5, som han delte med Korn Ferry Tour spilleren Will Zalatoris.

Tony Finau, Justin Thomas, Webb Simpson, Zach Johnson og Rory McIlroy delte 8. pladsen i +6, mens Lee Westwood, Adam Long, Patrick Reed og Viktor Hovland delte 13. pladsen i +7.

Alex Noren og Hideki Matsuyama blev nr. 17 i +8, hvilket også var Matsuyamas score for dagen. Matsuyama begyndte dagen på en 4. plads.

Jon Rahm blev nr. 23 i +10 og Rickie Fowler nr. 49 i +17.

Hideki Matsuyama med sin caddie Shota Hayafuji under finalerunden af US Open 2020 – Foto: USGA/Robert Beck
John Pak var bedste amatør

John Pak var den eneste af de 13 amatører i feltet, som klarede cuttet, og han blev nr. 51 i +18. Han var kvalificeret via sin placering på amatørernes verdensrangliste, hvor han har været fremme som nr. 5, men er nr. 8 i denne uge.

John Pak, der blev bedste amatør i US Open 2020 – Foto: USGA/Darren Carroll
Første major, men syv sejre på PGA Tour

Det var 27-årige Bryson DeChambeau første major, og den 7. sejr på PGA Tour, hvor han var vundet John Deere Classic 2017Memorial Tournament 2018The Northern Trust 2018Dell Technologies Championship 2018, Shriners Hospitals for Children Open 2018 samt Rocket Mortage Classic i juli 2020.

Han har også tidligere vundet en enkelt gang på Europa Touren med sejr i Omega Dubai Desert Classic 2019. DeChambeau vandt US Amateur 2015. Som nr. 21 blev han bedste amatør i Masters 2016, hvorefter han blev professionel

Bryson DeChambeau har gennem hele karrieren tiltrukket megen opmærksomhed for sin specielle stil og udstyr. Han har en meget teoretisk og mekanisk tilgang til golfsvinget med jern der har samme længde. Det seneste års tid har han arbejdet på at blive fysisk større og stærkere, og spillet ud fra en strategi om at svinge hurtigere og slå så langt som muligt.

Bryson DeChambeau under US Open 2020 – Foto: USGA/Simon Bruty

Det har som sådan virket med to sejre og yderligere fire top-10 placeringer efter COVID-19 pausen heriblandt også en 4. plads i US PGA Championship, hvilket var hans første top-10 i en major. Hans hidtil bedste i fem gange US Open siden 2015 var en delt 15. plads i 2016.

US Open, resultat
– alternativ på pgatour.com

Bryson DeChambeau efter sejren i US Open 2020 – Foto: USGA/Chris Keane

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.