Brooks Koepka vandt US PGA Ch’ship efter dramatisk afslutning

Den forsvarende mester Brooks Koepka førte fra start til slut, og vandt US PGA Championship 2019 på Bethpage Black, hvor kraftig blæst gav store udfordringer på finaledagen. Det blev dog mere spændende end ventet, da hans syv slags føring skrumpede til blot ét slag inden de sidste 3 huller. Se video med højdepunkter ovenfor.

Det var Brooks Koepkas fjerde major sejr på knap to år, og han har vundet fire af sine seneste otte majors!

Lucas i top-20 efter hole-in-one og Thorbjørn faldt tilbage

Lucas Bjerregaard begyndte finaledagen på en 16. plads i par, og selvom han gik finalerunden i +3, så sluttede han også på en delt 16. plads i +3. Lucas lavede en hole-in-one på 17. hul, som det kan ses i videoen ovenfor, samt fem bogeys.

Thorbjørn Olesens udgangspunkt var en 48. plads i +4, og han fik en fremragende start med birdies på de første 2 huller. Det var dog dagens eneste, og efter syv bogeys og en dobbeltbogey for en runde i +7, faldt han tilbage til en 64. plads i +11.

Begge danskere holder deres placering i top-60 på verdensranglisten hvilket betyder, at de har kvalificeret sig til US Open på Pebble Beach fra den 13. – 16. juni. Mere om det i en senere artikel.

Koepka førte kun med ét slag efter 15 huller

I første runde satte Brooks Koepka ny banerekord med en 63’er på par-70 banen. Efter -5 i anden runde førte han med hele syv slag, hvilket han også gjorde efter tredje runde i par.

Inden finalerunden førte Brooks Koepka i -12 foran Harold Varner III, Jazz Janewattananond, Luke List og Dustin Johnson i -5.

Dustin Johnson var den eneste, som formåede at lægge pres på Brooks Koepka. Efter for-ni var Dustin Johnson i -3 for runden og i -8 var han “kun” fire slag efter Koepka, som spillede de første 9 huller i par.

Koepka lavede en birdie på 10., men derefter fire bogeys i træk fra 11. hul, så han førte kun med ét slag foran Dustin Johnson inden de sidste 3 huller.

Dustin Johnson spillede i næstsidste gruppe, og han lavede bogeys på både 16. og 17. hul, mens Brooks Koepka kunne nøjes med en bogey på 17. for en runde i +4, hvilket sikrede ham sejren.

Koepka vandt med to slag

Brooks Koepka vandt i -8 foran Dustin Johnson i -6, mens Jordan Spieth, Patrick Cantlay og Made in Denmark 2018 vinderen Matt Wallace delte 3. pladsen i -2. Luke List blev nr. 6 i -1 og Sung Kang nr. 7 i par.

Rory McIlroy hentede endnu en top-10 placering, da en finalerunde i -1 var nok til 18 pladsers fremgang til en 8. plads i +1, som han delte med bl.a. Matt Kuchar og Adam Scott.

Jazz Janewattananond faldt fra en delt 2. plads til en 14. plads i +2, da han var rundt i +7.

Xander Schauffele og Hideki Matsuyama blev nr. 16 i +3, Jason Day nr. 23 i +4, mens Paul Casey og Justin Rose blev nr. 29 i +5. Harold Varner III, der begyndte dagen på en 2. plads og spillede i førerbolden, gik +11 og faldt tilbage til en 36. plads i +6, som han bla. delte med Rickie Fowler.

Henrik Stenson, Francesco Molinari og Tommy Fleetwood delte 48. pladsen i +8, Tony Finau blev nr. 64 i +11 og Phil Mickelson nr. 71 i +12.

Rob Labritz var bedst af de 20 golftrænere

Blandt de tre PGA of America medlemmer som klarede cuttet blev Rob Labritz bedst på en 60. plads i +10, mens Ryan Vermeer blev nr. 80 i +15 og Marty Jertson nr. 82 i +19.

US PGA Championship arrangeres af PGA of America, som er golftrænernes organisation. Deres medlemmer kan kvalificere sig via PGA Professional Championship, så der var 20 klub-pro’er i feltet. På leaderboardet er PGA spillerne markeret med et PGA of America logo ud for deres navn

Koepka har vundet fire af sine seneste otte majors

Brooks Koepka vandt US PGA Championship 2018 på Bellerive CC i august, men fra og med i år er den rykket frem til maj, så det nu er årets anden major.

Han vandt også US Open 2018 og US Open 2017, så han har vundet fire af sine seneste otte majors, da han var skadet under Masters 2018.

US PGA Championship, resultat
– alternativ på pgatour.com

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.