Koepka fører med 7 efter anden runde – Lucas og Thorbjørn klarede cuttet

Den forsvarende mester Brookes Koepka fører med hele syv slag inden finalerunderne af US PGA Championship på Bethpage Black, hvor begge danskere er med i finalerunderne. Se højdepunkter fra anden runde i videoen ovenfor.

Lucas er nr. 26 og Thorbjørn nr. 57

Lucas Bjerregaard lavede tre birdies og to bogeys for en anden runde i -1, hvilket giver ham en delt 26. plads i par inden finalerunderne.

Efter +3 i første runde var Thorbjørn Olesen nr. 74 og lige udenfor cutgrænsen på top-70, men efter fire birdies og fire bogeys i anden runde rykkede han 17 pladser frem til en 57. plads i +3.

Lørdag skal Lucas spille med Ross Fisher, mens Thorbjørn spiller med Rory McIlroy – se alle starttider for anden runde i denne artikel.

Brooks Koepka fører suverænt foran Jordan Spieth og Adam Scott

Efter en ny banerekord i 63 slag, hvilket også var en tangering af bedste runde nogensinde i US PGA Championship, tog Brooks Koepka føringen efter første runde. Han udbyggede forspringet med tre birdies på de første 4 huller, og efter en runde i -5 fører han nu i -12.

Adam Scott var -7 for runden 14 huller, men efter et kort misset putt for bogey på 17. gik han dagens bedste runde i -6, så han rykkede 39 pladser frem til en 2. plads, som han deler med Jordan Spieth.

Daniel Berger, Dustin Johnson, Kelly Kraft og Made in Denmark 2018 vinderen Matt Wallace deler 4. pladsen i -4, mens Justin Rose er nr. 9 i -3.

Danny Lee var på andenpladsen i -6 efter første runde, men med en runde i +4 faldt han tilbage til en 10. plads i -2. Den deler han med bl.a. Tommy Fleetwood, Rickie Fowler og Hideki Matsuyama.

Xander Schauffele er nr. 19 i -1, Phil Mickelson og Francesco Molinari er nr. 26 i par, Paul Casey nr. 36 i +1 og Henrik Stenson nr. 47 i +2.

Tony Finau, Jason Day og Rory McIlroy, der for nyligt er blevet medlem af Europa Touren, er nr. 57 i +3.

Tiger, Rahm og Garcia missede cuttet

Cuttet blev +3, så 82 spillere er med i finalerunderne.

Blandt dem der missede cuttet kan nævnes Tiger Woods, Jon Rahm og Bubba Watson i +5, Ian Poulter, Patrick Reed og Bryson DeChambeau i +6 samt Lee Westwood i +7.

53-årige John Daly, der var med som vinder af US PGA Championship 1991, havde fået tilladelse til at køre rundt i en buggy, da han er hårdt plaget af slidgigt, men i +11 var han langt fra at klare cuttet.

De to Ryder Cup 2020 kaptajner, Steve Stricker i +5 og Padraig Harrington i +12, er heller ikke med i weekenden.

Tre af 20 golftrænere klarede cuttet

US PGA Championship arrangeres af PGA of America, som er golftrænernes organisation. Deres medlemmer kan kvalificere sig via PGA Professional Championship, så der var 20 klub-pro’er i feltet. På leaderboardet er PGA spillerne markeret med et PGA of America logo ud for deres navn

Blandt de 20 klarede Marty Jertson i +1 samt Ryan Vermeer og Rob Labritz i +4 cuttet.

Koepka har vundet tre af de seneste syv majors

Brooks Koepka vandt US PGA Championship 2018 på Bellerive CC i august, men fra og med i år er den rykket frem til maj, så det er årets anden major. Han vandt også US Open 2018 og US Open 2017, så han har vundet tre af sine seneste syv majors, da han ikke var skadet under Masters 2018.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US PGA Championship, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.