Brooks Koepka vandt US Open for andet år i træk efter en spændende finalerunde, hvor spillerne skulle jagte Tommy Fleetwoods score, da han med en 63’er tangerede den laveste runde nogensinde i US Open.

Efter en meget udfordrende lørdag, var der bedre betingelser i finalerunden. Det var stadig svært, men 15 spillere formåede at bryde par. Der blev lavet mange birdies og bl.a. lavede Masters vinderen Patrick Reed fem birdies på de første 7 huller.

Fleetwood tangerede US Open rekorden med en 63’er

Med hurtigere tørre greens ud på dagen stod det ret tidligt klart, at det var Tommy Fleetwoods score i +2 for turneringen som skulle slås, da han var færdig med sin runde mere end to timer før de førende.

Fleetwood gik finalerunden på par-70 banen i -7, hvilket er en tangering af den laveste runde nogensinde i US Open. Han missede birdieputts på de sidste tre huller heriblandt fra 2,5 meter på 18. hul, men han er den blot sjette spiller, som går en 63’er i US Open.

Tommy Fleetwood under US Open 2018 – Foto: Copyright USGA/Chris Keane
Brooks Koepka vandt i +1

Til det sidste var der spænding om, hvorvidt Tommy Fleetwoods score i +2 var nok til sejren eller et omspil. I sidste ende havde Brooks Koepka dog råd til at lave en bogey på sidste hul for en runde i -2, så han vandt i +1 foran Tommy Fleetwood i +2.

Dustin Johnson, der dominerede turneringen de første dage, måtte nøjes med en 3. plads i +3, da han gik finalerunden i par. Patrick Reed, der som nævnt lavede fem birdies på de første 7 huller, blev nr. 4 i +4 foran Tony Finau på 5. pladsen i +5.

Daniel Berger, Tyrrell Hatton, Xander Schauffele og Henrik Stenson delte 6. pladsen i +1, mens Justin Rose og Webb Simpson blev nr. 10 i +7.

Hideki Matsuyama og Paul Casey delte 16. pladsen i +10, mens Rickie Fowler blev nr. 20 i +11 efter dagens næstbedste runde i -5. Fowler gik tredje runde i +14, hvilket ødelagde mulighederne for, at han vandt sin første major.

Alex Noren, Justin Thomas og Ian Poulter delte 25. pladsen i +12.

Dustin Johnson under US Open 2018 – Foto: Copyright USGA/Jeff Haynes
US Open 2018 vil også blive husket for Phil Mickelsons regelbrud

US Open 2018 vil også blive husket for Phil Mickelsons absurde regelbrud, hvor han under tredje runde puttede til sin bold mens den stadig rullede på greenen! Det gav ham to straffeslag, men var en bevidst handling for at stoppe bolden fra at rulle ud af greenen.

Som sådan helt efter reglerne, bortset fra de to straffeslag, men mange mener det er usportsligt og bringer golfsporten i miskredit, da det ikke er ånden i spillet. Der er også en del som argumenterer for, at han burde være diskvalificeret eller have trukket sig.

Mickelson gik finalerunden i -1 så han blev nr. 48 i +16. Han lavede par på det famøse 13. hul, hvorefter han på teatralsk vis fejrede det som om det var et putt for sejren i en turnering. Lørdagens episode vil blive diskuteret meget meget længe…

Phil Mickelson – Foto: Copyright USGA/Darren Carroll
Gagne og Parziale delte hæderen som bedste amatør

Tre amatører klarede cuttet til finalerunderne. Luis Gagne og Matt Parziale sluttede på en delt 48. plads i +16, så de delte hæderen som bedste amatør, mens Will Grimmer blev nr. 66 i +23.

En vinderscore over par er ikke usædvanligt

En vinderscore over par er ikke usædvanligt i US Open, selvom Brooks Koepka vandt i -16 sidste år.

I 2013 vandt Justin Rose i +1, og det samme gjorde Webb Simpson i 2012. I 2006 og 2007 var vinderscoren +5.

Brooks Koepka er den første siden Curtis Strange i 1988 og 1989, som vinder US Open to år i træk. Noget bl.a. Ben Hogan også har præsteret i 1950 og 1951 samt Bobby Jones i 1929 og 1930.

Koepka har haft fire måneders skadespause

Det var 28-årige Brooks Koepkas tredje sejr på PGA Tour, for udover US Open 2017 har han vundet Waste Management Phoenix Open 2015. I november vandt han Dunlop Phoenix Tournament i Japan for andet år i træk.

I december havde Koepka problemer med sit venstre håndled, men han spillede videre inden han i januar måtte holde nogle måneders pause efter  et delvist brud på en sene i håndleddet, så han måtte melde afbud til Masters. US Open var hans femte turnering efter skadespausen.

Brooks Koepka begyndte i øvrigt sin professionelle karriere i Europa, hvor han vandt en Challenge Tour turnering i 2012 og tre i 2013. I 2014 vandt han Turkish Airlines Open på Europa Touren.

US Open, resultat
Alternativ på europeantour.com

Brooks Koepka efter sejren i US Open 2018 – Foto: Copyright USGA/Jeff Haynes

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.