Både damerne og herrerne rejste sig efter fredagens nederlag i semifinalen, da de begge spillede sig til bronzemedaljer ved EM for hold – for damerne er det den første danske medalje nogensinde ved EM for hold. Drengene blev nr. 8 og pigerne nr. 7.

Slagspil efterfulgt af hulspil om medaljerne

Alle fire danske landshold var i top-8 efter de to dages slagspilskvalikation, så de gik videre til Flight A, hvor der blev spillet hulspil om medaljerne. Torsdag vandt herrerne og damerne deres kvartfinaler, mens drengene og pigerne tabte. Fredag tabte alle fire hold.

I alle matcher mod finalen blev spilles om 7 point fordelt på to foursome matcher om formiddagen og fem singler om eftermiddagen. Hold der ikke længere var med i kampen om medaljerne spillede om 5 point med én foursome og fire singler.

Herrerne fik bronze – Finland vandt EM

Herrernes EM blev spillet i Tyskland på Faldo Course Berlin, hvor Danmark blev nr. 3 i kvalifikationen.

De vandt torsdagens kvartfinale mod Skotland, men mod England i semifinalen blev det desværre til et nederlag på 3 – 4, så de skulle spille om 3. pladsen mod Tyskland.

De danske herrer fik en flyvende start ved at vinde begge foursomes, og de var også bedst i singlerne, så der var bronzemedaljer til Danmark efter en 5 – 2 sejr over Tyskland.

I finalen vandt Finland noget overraskende 5 – 2 over England.

Danmark stillede med et meget stærkt hold bestående af Rasmus Højgaard (Gyttegård), Nicolai Højgaard (Gyttegård), John Axelsen (Sorø), Andreas Hillersborg (Roskilde), Morten Toft Hansen (Hillerød) og Gustav Frimodt (Odense Eventyr) med Thomas Kiel Larsson som træner og Torben Nyehuus som kaptajn.

Det danske herrelandshold fik også bronze ved Hold EM 2016, mens de fik sølv i 2015. For to uger siden vandt Nicolai Højgaard det individuelle EM, så han er med i den kommende uge er han med i The Open.

Hold EM, herrer – Flight A hulspil, resultat

Det danske herrerlandshold med deres bronzemedaljer efter hold EM 2018 – Foto: golfsupport.nl
Damerne fik bronze for første gang – Sverige vandt EM

Golf Club Murhof i Østrig var vært for damernes EM, hvor de danske damer blev nr. 4 i kvalifikationen og vandt over England i kvartfinalen, men tabte til Frankrig i semifinalen.

De spillede om bronzemedaljerne mod Italien, hvor begge hold vandt en foursome hver. I singlerne var danskerne klart bedst, da de vandt fire ud af fem, så det endte med bronze til Danmark efter en overbevisende sejr på 4,5 – 2,5.

Sverige vandt guld efter en finalesejr på 4,5 – 2,5 over Frankrig.

Det danske damehold bestod af Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn), Malene Krølbøll (Hedeland), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø), Cecilie Finne-Ipsen (Hjortespring), Marie Lund-Hansen (Sønderjylland) og Karen Fredgaard (Asserbo). Thomas Brønd Poulsen er træner.

Det er første gang nogensinde, at det danske damelandshold får medaljer ved EM for hold. Den hidtil bedste placering var en 4. plads i 1995.

Hold EM, damer – Flight A hulspil, resultat

Drengene blev nr. 8 – Spanien vandt EM

Det danske drengelandshold vandt EM sidste år, men Frederik Sejr var dog eneste genganger på Golf Resort Kaskada Brno i Tjekkiet. Drengene blev nr. 4 i kvalifikationen, inden de tabte kvartfinalen mod Tyskland og derefter tabte de til Tjekkiet.

Lørdag skulle de således spille om 7. pladsen mod Irland, og det endte med et nederlag på 1,5 – 3,5, så de forsvarende europamestre fra Danmark sluttede på en 8. plads.

Spanien vandt finalen 5 – 2 over Schweiz, mens Sverige fik bronze efter en sejr på 4 – 3 over Tyskland.

Det danske drengehold ved EM var Frederik Sejr (Mollerup), Sebastian Friedrichsen (Asserbo), Jamie Tofte (Søllerød), Rasmus Bofill (Silkeborg), August Thor Høst (Odense Eventyr) og Frederik Kjettrup (Brønderslev). Martin Raal Kold er træner, mens Esben Sonne Engsted er kaptajn.

Hold EM, drenge – Flight A hulspil, resultat

Det danske drengelandshold ved EM for hold – Foto: EGA, Zdeněk Sluka
Pigerne blev nr. 7 – Italien vandt guld

Forsgårdens Golfklubb i Sverige var værter for pigernes EM, hvor Danmark blev nr. 6 i kvalifikationen inden de tabte til værterne fra Sverige i kvartfinalen. Derefter tabte de til England, så de skulle spille om 7. pladsen mod Holland.

De danske piger var bagud fra starten, men de kom stærkt tilbage og vandt 3 – 2 over Holland, så pigerne blev nr. 7 ved EM.

Italien vandt EM efter en sejr på 6 – 1 over Spanien, mens Sverige fik bronze efter en 5,5 – 1,5 sejr over Tjekkiet.

Anne Normann (Rungsted), Smilla Sønderby (Horsens), Amalie Leth-Nissen (Hjortespring), Cecilie BS Nielsen (Furesø), Sophia Carlsen (Helsingør) og Emma Sofie Larsen (Smørum) er de seks piger på holdet. Anders Danielsen er træner.

Hold EM, piger – Flight A hulspil, resultat

Foto: EGA

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.