Nanna Koerstz Madsen vandt Danielle Downey Credit Union Classic, hvilket er hendes tredje sejr på Symetra Tour i denne sæson. Hun satte også ny scoringsrekord på Symetra Tour.

Sejren giver Nanna et LPGA kort for resten af denne sæson, men først fra næste år bliver hun medlem af LPGA, hvor der nu er fire danskere med en kategori. Læs mere om reglerne nederst i denne artikel.

Førte med fem slag inden finalerunden

Nanna Koerstz Madsen havde et solidt forspring på hele fem slag inden finalerunden, da hun førte i -16 foran Erynne Lee i -11 og fire spillere i -9.

Med en finalerunde i -6 vandt Nanna en suveræn sejr i -22 foran Laura Wearn i -15, Hannah Green i -14 og Erynne Lee i -13.

Vinderscoren i -22 er ny rekord på Symetra Tour, hvor den hidtidige rekord for laveste vinderscore var på -19.

Med førstepræmien på $ 22.500 er Nanna tilbage som nr. 1 på Symetra Tourens ranglisten, hvor hun var nr. 2 inden ugens turnering.

Nanna Koerstz Madsens første to sejre var Symetra Classic i slutningen af april og Fuccillo Kia Classic of NY i begyndelsen af juni.

I den kommende uge er hun med i Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open, som tæller til både LET og LPGA.

Danielle Downey Credit Union Classic, resultat

Nanna får kategori 13 på LPGA i resten af sæsonen

Tre Symetra Tour sejre i samme sæson giver et kort til LPGA kort for resten af sæsonen i kategori 13, mens hun rykker frem i kategori 9 næsten sæson. Kategori 13 giver adgang til de fleste regulære turneringer, men dog ikke til efterårets turneringer i Asien med et begrænset felt.

Nanna bliver dog som sådan ikke medlem af LPGA i denne sæson, så evt. indtjening på LPGA i år er uofficielle præmiepenge. Hendes rookie sæson på LPGA bliver således først næste år.

Fire danskere med kategori på LPGA

På den såkaldte LPGA Priority List, som er afgørende for om man kommer med i en given turnering bliver Nanna nr. 137.

Via sin placering i top-80 på pengelisten er Nicole Broch Larsen nr. 94 på Priority List, Therese O’Hara er nr. 124, Nanna er som nævnt nr. 137 mens Emily K Pedersen er nr. 138.

Der kan læses mere om de generelle regler for LPGA medlemmer og ikke-medlemmer i denne artikel fra februar, som blev skrevet efter Nanna blev nr. 2 i en LPGA turnering.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.