Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen har alle en LPGA kategori i 2019. Det er dog kun Nicole og Nanna, som kan spille de fleste turneringer.

I de fleste LPGA turneringer kommer man med i en given turnering via den såkaldte Priority List baseret på ens tidligere resultater, via en evt. kvalifikationsturnering eller via en turneringsinvitation.

Priority List fungerer nogenlunde som kategori-ranglister på alle andre tours. Der er ikke de store forskelle bortset fra, at man på LPGA ikke har en regel om top-5/10 resultater i den seneste turnering.

Feltet i en given turnering fyldes som udgangspunkt via tilmeldte spillere fra Priority List, hvor det således gælder om at være så højt som muligt. På samme måde som det f.eks. er på Europa Touren.

Der sker ændringer for Priority List i løbet af sæsonen, da f.eks. top-80 på årets pengeliste rykkes frem i kategori 8, medmindre de allerede har en bedre kategori.

Nicole og Nanna har adgang til de fleste turneringer

Nicole Broch Larsen blev nr. 98 på LPGA pengelisten i 2018, hvilket giver hende kategori 11. Hun indleder sæsonen som nr. 122 på Priority List, og er sikret adgang til de fleste turneringer.

Nanna Koerstz Madsen begynder også året i en god position, da hun blev nr. 11 i LPGA Q-Series, hvilket giver en placering som nr. 136 på Priority List i kategori 14.

Nanna blev nr. 106 på LPGA 2018 pengelisten. Var det ikke lykkedes hende at forbedre kortet via Q-Series, ville hun have været nr. 179 på Priority List. Det ville have givet adgang til langt færre turneringer, så det var vigtigt med et godt resultat i Q-Series.

Nanna Koerstz Madsen – Foto: Ladies European Tour
Emily får ikke adgang til mange turneringer

Emily K Pedersen blev nr. 127 på LPGA 2018 pengelisten, og sluttede udenfor top-45 der fik et kort i LPGA Q-Series.

Emily er i LPGA kategori 18 og helt tilbage som nr. 365 på Priority List. Det giver selvsagt ikke adgang til mange turneringer, da der fra sæsonstart er 364 spillere foran hende.

Dog er en lang række af spillerne foran Emily ikke aktive længere, men i bedste fald vil Emily kunne komme med i enkelte turneringer via sin kategori, og ellers skal hun igennem kvalifikationsturneringer.

Emily Kristine Pedersen – Foto: Ladies European Tour
Sörenstam og 79-årige Whitworth har fortsat en LPGA kategori

Som eksempler på de mange ikke-aktive spillere foran Emily er f.eks. Annika Sörenstam som nr. 187 på Priority List. Den 48-årige tidligere verdensetter med 72 LPGA sejre på CV’et indstillede karrieren i 2008, men topper kategori 16 for turneringsvindere de seneste 20 år.

Kategori 17 er med LPGA vindere for mere end 20 år siden – ja, tyve år! Man kan godt undres lidt over, at de fortsat har en kategori, men det er sikkert også for at ære dem.

Kathy Whitworth topper kategori 17 og nr. 255 på Priority List. Hun er sikkert ukendt for de fleste, da det er mange år siden, at den nu 79-årige amerikaner indstillede karrieren.

Kathy Whitworth fortjener at være kendt og respekteret, for med 88 LPGA sejre er hun den mest vindende nogensinde på LPGA, og hun vandt LPGA pengelisten otte gange. Fra 1965 – 1973 var det kun i 1969, Whitworth ikke vandt pengelisten, selvom hun vandt syv turneringer det år. Carol Mann, der døde som 77-årig sidste år, vandt pengelisten efter otte turneringssejre i 1969.

De aktuelle LPGA Priority List kan ses på www.lpga.com under Players > 2019 LPGA Priority List (PDF).

Kaptajn Annika Sörenstam og Suzann Pettersen under en træningsrunde op til Solheim Cup 2017 – Foto: Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.