PopulærtLPGALPGA tourens 2019 sæson

LPGA tourens 2019 sæson

Den amerikanske LPGA Tour er verdens førende hos damerne. Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen har det man kan kalde et fuldt kort, mens Emily Kristine Pedersen kan få adgang til enkelte turneringer via sin kategori.

Mere om danskernes kategorier følger i en senere artikel, for her fokuserer vi på turneringsprogrammet i 2019.

33 turneringer med rekordstor præmiesum

I 2018 var der 32 LPGA turneringer, som blev vundet af 26 spillere fra 10 forskellige lande.

I 2019 er der 33 turneringer samt Solheim Cup, hvor de 12 bedste fra USA spiller mod de 12 bedste fra Europa på Gleneagles i Skotland fra den 13. – 15. september.

De 33 turneringer spilles 12 forskellige lande inklusiv USA, hvor man besøger 15 forskellige stater. Den samlede officielle præmiesum er på mindst 70,55 mio. $ i sæsonen, hvilket er ny rekord. I 2018 blev der spillet om 65,35 mio. $.

5 mio. $ i US Women’s Open og sæsonfinalen

Præmiesummen i US Women’s Open Championship conducted by USGA er ikke offentliggjort, men det bliver mindst 5 mio. $, som der også blev spillet om sidste år.

Sæsonfinalen CME Group Tour Championship fordobler præmiesummen til 5 mio. $, hvoraf vinderen får 1,5 mio. $ som bliver den største vinderpræmie nogensinde i damegolf.

Tidligere har man spillet om en stor bonuspulje med 1 mio. $ til vinderen af point-ranlisten Race to CME Globe, men den sløjfes. Bonuspengene og mere til lægges i præmiesummen, så alle 60 i sæsonfinalen kan vinde turneringen og 1,5 mio. $. Det er fortsat en point-rangliste som afgør, hvem der kvalificerer sig til CME Group Tour Championship.

De fem majors

Der er fem majors på LPGA med ANA Inspiration fra den 4. april, US Women’s Open fra den 30. maj, KPMG Women’s PGA Championship fra den 20. juni, Evian Championship fra den 25. juli efterfulgt af AIG Women’s British Open fra den 1. august, så årets to sidste majors spilles på to uger.

De seneste seks år er Evian Championship blevet spillet i september. Flere gange har det betydet dårligt vejr, så fra i år er turneringen rykket til juli, hvor den også blev spillet fra 2003 – 2012.

Af de fem majors er det kun Evian Championship og AIG Women’s British Open som tæller på Ladies European Tour.

Sæsonstart den 17. januar

Sæsonen begynder den 17. januar med Diamond Resorts Tournament of Champions presented by IOA. Det er en ny turnering for LPGA vindere de seneste to år, som skal spille med 45 kendisser og 10 eliteamatører alle fire turneringsdage.

Derefter er der et par ugers pause inden sæsonen for alvor begynder den 7. februar i Australien, hvor den tidligere LET turnering Vic Open nu er blevet en del af LPGA. Det er den eneste turnering, hvor damer og herrer spiller om samme præmiesum, med Minjee Lee er forsvarende mester hos damerne.

Ugens efter spilles ISPS Handa Women’s Australian Open efterfulgt af turneringer i Thailand og Singapore.

Mod slutningen af marts kommer LPGA så tilbage til USA, hvor der spilles frem til slutningen af juli, hvor der er de to majors i Frankrig og England samt en turnering i Skotland.

Solheim Cup fra den 13. – 15. september

Efter Scottish Open er der en uges velfortjent pause inden der spilles i Canada og USA, inden Solheim Cup på Gleneagles i Skotland, som bl.a. har været vært for Ryder Cup 2014.

Her mødes de 12 bedste fra Europa og de 12 bedste fra USA. USA har trofæet, da de i 2017 vandt 16½ – 11½ over Europa med Emily Kristine Pedersen på holdet. Solheim Cup er blevet spillet 15 gange siden starten i 1990, hvoraf USA har vundet ti opgør, mens Europa har vundet fem gange.

Fire eller fem turneringer i Asien op til sæsonfinalen

Efter Solheim Cup er der yderligere to turneringer i USA, inden der spilles fire eller fem turneringer i det såkaldte Asian Swing. Det er turneringer med begrænset felt i Kina, Sydkorea, Taiwan og Japan.

Der er fire turneringer offentliggjort, men også gjort plads til yderligere en turnering i Asien, som man forventer falder på plads. Der vil dermed formentligt ikke være pause inden sæsonfinalen CME Group Tour Championship fra den 21. – 24. november.

Se vores kalender her på 19hul.dk

Du kan se alle årets LPGA turneringer i den samlede tourkalender her på 19hul.dk. Du finder kalenderen her eller under menupunktet Leaderboards i toppen.

Nicole Lørup blev nr. 6 da Jessica Peng vandt IOA Golf Classic

Jessica Peng fra Taiwan vandt IOA Golf Classic presented by LPT Realty på Epson Tour, hvor Nicole Lørup blev nr. 6. Efter runder i -1...

Scottie Scheffler vandt Players Championship igen

Scottie Scheffler vandt Players Championship for andet år i træk og understregede endnu engang, hvorfor han er er verdens bedste. Nicolai Højgaard missede cuttet. Efter...