Henrik Stenson vandt Hero World Challenge

Henrik Stenson vandt Hero World Challenge foran Jon Rahm, mens værten Tiger Woods blev nr. 4. I videoen ovenfor ses højdepunkter fra finalerunden.

18 af verdens bedste var samlet på Bahamas, hvor Tiger Woods var vært for Hero World Challenge med en præmiesum på 3,5 mio. $ hvoraf vinderen fik 1 mio. $. Det tæller ikke som en officiel PGA Tour sejr, men der blev spillet om point til verdensranglisten.

Inden lørdagens finalerunde førte Gary Woodland i -13 foran Henrik Stenson i -12, mens Tiger Woods, Justin Thomas og Jon Rahm delte 3. pladsen i -11.

To straffeslag til Reed, som to gange flyttede sand bag sin bold

Patrick Reed, der førte med tre slag halvvejs, gik tredje runde i +2, så han begyndte finalerunden som nr. 6 i -10. Runden i +2 skyldes ikke mindst at Reed fik to strafslag, da han i to prøvesving fjernede noget sand bag bolden i en waste-bunker, hvilket var en klar forbedring af spillelinien, som det kan ses i videoen nederst i denne artikel.

Stenson vandt sin første sejr i to år

Henrik Stenson, der var med på en invitation, vandt i -18 foran den forsvarende mester Jon Rahm, der har vundet sine to seneste turneringer i Dubai og Spanien, i -17 og Patrick Reed i -16. Alle tre gik finalerunden i -6.

.
.

Tiger Woods var på en delt førsteplads inden de sidste 5 huller, men kom aldrig tilbage efter en bogey på 14. hul, så han blev nr. 4 i -14 efter en finalerunde i -3.

Justin Rose og Justin Thomas delte 5. pladsen i -13.

Det var 43-årige Henrik Stensons første sejr siden han vandt Wyndham Championship 2017 på PGA Tour, og den anden internationale sejr siden han vandt The Open 2016.

Tæller ikke på PGA Tour, men tæller til verdensranglisten

Med det begrænsede felt var der ingen FedExCup point på spil, ligesom præmiepengene ikke tæller på ranglisten.

Det tæller heller ikke som en officiel PGA Tour sejr for Henrik Stenson, men der blev spillet om point til verdensranglisten, hvor Stenson formentlig vil rykke frem i top-30 fra sin placering som nr. 40 i denne uge.

Videre til Presidents Cup i næste uge

Turneringen blev spillet fra onsdag til lørdag, for at give deltagerne en bedre forberedelse til næste uges Presidents Cup i Australien.

Her er Tiger Woods spillende kaptajn for det amerikanske hold, mens Ernie Els er kaptajn for det internationale hold.

Hero World Challenge, resultat

Se Patrick Reeds regelbrud nedenfor

Nedenfor ses en video af Patrick Reeds regelbrud i tredje runde

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.