Den svenske Europa Tour turnering bliver en mixed turnering, hvor spillere fra Ladies European Tour er med, så damer og herrer spiller om samme præmiesum og samme trofæ.

Annika Sörenstam efter sejren i US Women’s Open 2006, der er hendes senetse af ti major sejre – Foto: golfsupport.nl

De svenske majorvindere Henrik Stenson og Annika Sörenstam bliver værter for “Scandinavian Mixed Hosted by Henrik and Annika” på Bro Hof Slott Golf Club i Stockholm fra den 11. – 14. juni 2020. Der er lavet en treårig aftale, så turneringen fortsætter med samme format i 2021 og 2022, dog ikke på Bro Hof, da man vil flytte turneringen rundt i Sverige. Det er Europa Touren, som selv arrangerer turneringen, der således ikke længere har en ekstern promoter.

156 spillere deltager fordelt på 78 damer og 78 herrer. Mens The Open 2016 vinderen Stenson – med 11 Europa Tour og 6 PGA Tour sejre på CV’et –  fortsat er aktiv, så indstillede Sörenstam karrieren i 2008, så hun nøjes med at spille i Pro-Am turneringen. Sörenstam har vundet 72 gange på LPGA og 17 gange på LET inkl. 10 majors.

Tæller til alle ranglister inkl. verdensranglisten

Scandinavian Mixed tæller til de forskellige ranglister, så for herrerne optjenes point til Race to Dubai ranglisten og Ryder Cup kvalifikationen, mens den tæller til LET Order of Merit for damerne. Der optjenes også point til verdensranglisterne.

Svarer til Jordan Mixed Open i år

Alle detaljer og format for turneringen er ikke offentliggjort, men det bliver formentlig nogenlunde det samme som i Jordan Mixed Open presented by Ayla, hvor der var spillere fra Ladies European Tour, Challenge Tour og Staysure Tour i samme turnering.

Deltagerne fra de tre tours spillede fra forskellige teesteder på samme bane og om samme præmiesum da Daan Huizing vandt. Den var tællende til LET og Staysure Tour ranglisterne, men ikke til Challenge Touren, ligesom der ikke blev optjent point til verdensranglisterne.

Damer og herrer har spillet sammen, men ikke samme turnering

Scandinavian Mixed bliver den første Europa Tour turnering nogensinde, hvor damerne spiller om samme trofæ og præmiesum som herrerne, hvis man ser bort fra den ikke-tællende GolfSixes Cascais, hvor der har været enkelte damer med.

Ved ISPS Handa Vic Open i Australien var der en sideløbende LPGA turnering på samme bane, og der er også en LET turnering under Trophée Hassan II i Marokko. Der var også en sideløbende dameturnering på Challenge Touren i år ved ISPS Handa World Invitational Men | Women.

Fortsættelse af Nordea Masters og Scandinavian Invitation

Det er den tidligere Scandinavian Invitation, som Erik Van Rooyen vandt på Hills i 2018, der nu skifter navn og værtsbane.

Fra 2010 – 2018 var Nordea titelsponsor for turneringen, som blev spillet på Bro Hof Slott GC i 2010 – 2013 og igen i 2016. Tidligere var det svenske golfforbund promoter for turneringen, men frem til 2018 var det Lagardère der stod bag. De trak sig, så Europa Touren har selv overtaget ejerskabet og afviklingen af turneringen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.