Opdateret: Jason Day har meldt afbud, da han er skadet, så han er blevet erstattet af Byeong-Hun An. Der er ikke rettet i artiklen nedenfor.

— oOo —

Kaptajnen Ernie Els har også udtaget sine fire wildcards til Presidents Cup, så vi kender de 24 spillere i den Ryder Cup lignende turnering.

I Presidents Cup spiller 12 amerikanere mod 12 fra resten af verden undtagen Europa. Presidents Cup 2019 spilles fra den 12. – 15. december 2019 på Royal Melbourne i Australien. Tiger Woods er kaptajn for USA, mens Ernie Els er kaptajn for det internationale hold.

Mens man i USA kvalificerer sig via en rangliste baseret på FedExCup point, så udgøres det internationale hold af de 8 som har optjent flest verdensranglistepoint fra den 27. august 2018 – 18. august 2019. Derudover er der nu uddelt wild cards til Jason Day, Adam Hadwin, Sungjae Im og Joaquín Niemann.

Det betyder, at der er seks rookies på det internationale hold, for udover Sungjae Im og Joaquín Niemann, så er Abraham Ancer, C.T. Pan, Haotong Li og Cameron Smith også med for første gang.

Ernic Els som vicekaptajn under Presidents Cup 2017 – Foto: golfsupport.nl
USA er storfavoritter

Det internationale hold har kun vundet Presidents Cup én gang tilbage i i 1998, og står overfor en svær opgave mod et på papiret meget stærkere amerikansk hold.

Blot to spillere fra det internationale hold er i top-20 på verdensranglisten, og det er Adam Scott på 17. pladsen og Hideki Matsuyama på 20. pladsen.

Nedenfor ses de 12 spillere på det international Presidents Cup 2019 hold med deres aktuelle placering på verdensranglisten:

Navn Land OWGR, 4/11-19
1 Marc Leishman Australien 27
2 Hideki Matsuyama Japan 20
3 Louis Oosthuizen Sydafrika 23
4 Adam Scott Australien 17
5 Abraham Ancer Mexico 35
6 Haotong Li Kina 61
7 C.T. Pan Taiwan 62
8 Cameron Smith Australien 49
Wildcard Jason Day Australien 29
Wildcard Adam Hadwin Canada 44
Wildcard Sungjae Im Sydkorea 34
Wildcard Joaquín Niemann Chile 54

Kaptajn: Ernie Els
Vicekaptajner: K.J. Choi, Geoff Ogilvy, Trevor Immelman, Mike Weir

Marc Leishman under Presidents Cup 2017 – Foto: golfsupport.nl
Den første udgave af Presidents Cup blev spillet i 1994

Mens Ryder Cup blev spillet første gang i 1927 som et opgør mellem USA og Storbritannien, så er Presidents Cup noget nyere, da den første udgave blev spillet i 1994.

Presidents Cup spilles hvert andet år, så USA spiller skiftevis Ryder Cup og Presidents Cup.

USA har kun tabt én gang

USA har vundet 10 af 12 opgør, mens det Internationale hold kun har vundet én gang i 1998.

I 2003 delte man, selvom det egentlig skulle være afgjort i omspil. Tiger Woods og Ernie Els spillede også tre hullers omspil, men da stillingen stadig var lige og mørket faldt på, så valgte kaptajnerne Jack Nicklaus og Gary Player at dele opgøret.

Den amerikanske præsident Donald Trump overrakte trofæet til kaptajn Steve Stricker ved Presidents Cup 2017 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.