AnbefaletHenrik Stenson vandt The Open

Henrik Stenson vandt The Open

Henrik Stenson blev den første mandlige skandinaviske majorvinder, da han vandt The Open 2016 på Royal Troon efter en forrygende finalerunde. Søren Kjeldsen blev nr. 9.

Vi begynder med Kjeldsen, der var på en 3. plads i -7 inden inden finalerunderne. Efter +4 i tredje runde gik han finalerunden i +1 efter en birdie og to bogeys, hvilket gav ham en delt 9. plads i -2.

Kjeldsens tredje top-10 placering i en major
Det er altid et meget flot resultat at slutte i top-10 ved en major. Det præsterede Kjeldsen for anden gang i år og for tredje gang i karrieren. I april blev han nr. 7 i Masters, mens han blev nr. 6 i US PGA Championship 2009.

Top-10 placeringen kvalificerer Kjeldsen til The Open næste år, og det vil alt andet lige også sikre ham et PGA Tour kort for næste sæson, hvilket har været ét mål for året.

Søren Kjeldsen
Søren Kjeldsen

For at få et PGA Tour kort som ikke-medlem skal man tjene mindst det samme som nr. 125 på pengelisten eller FedExCup ranglisten. Vi kender først det endelige beløb når FedExCup slutspillet begynder, men Kjeldsen bør allerede nu have tjent nok til et PGA Tour medlemskab.

Stenson vandt duellen mod Mickelson
Inden finalerunden førte Henrik Stenson i -12 foran Phil Mickelson i -11.

Begge spillede forrygende i finalerunden. Stenson lavede ti birdies og to bogeys for en runde i 63 slag, hvilket er en tangering af rekorden for den bedste runde i en major.

Stensons runde var dagens bedste, mens Mickelson var næstbedst med en bogeyfri runde i -6 efter en eagle og fire birdie.

Mickelson spillede således godt, men Stenson var bare lidt bedre. Føringen skiftede flere gange undervejs inden Stenson trak fra med tre birdies i træk fra 14. hul efter nogle meget gode putts.

Stenson lavede også en afsluttende birdie på 18. hul, så han vandt i -20 foran Mickelson i -17.

Henrik Stenson og caddien Gareth "Lordy" Lord
Henrik Stenson og caddien Gareth “Lordy” Lord

10,5 mio. kroner til Stenson og 1,2 mio. til Kjeldsen
Stenson er således Champions Golfer of the Year, som vinderen af The Open officielt hedder, og kunne løfte The Claret Jug som den første mandlige skandinaviske majorvinder nogensinde.

Stensons præmiecheck lyder på omkring 10,5 mio. kroner, mens Kjeldsen får omkring 1,2 mio. kroner for sin delte 9. plads.

Den hidtil laveste vinderscore
Henrik Stensons vinderscore i -20 er ny rekord i The Open.

Indtil i dag havde Tiger Woods rekorden i -19, hvilket var hans vinderscore på Old Course at St Andrews i år 2000. Det år vandt Tiger med otte slag foran Thomas Bjørn og Ernie Els på andenpladsen.

Mickelson var 11 slag bedre end nr. 3
Mickelson var hele 11 slag bedre end JB Holmes på 3. pladsen i -6, mens Steve Stricker blev nr. 4 i -5.

Phil Mickelson
Phil Mickelson

Rory McIlroy gik dagens tredjebedste runde i -4, hvilket gav ham en delt 5. plads i -4 sammen med Tyrrell Hatton og Sergio Garcia.

Publikumsfavoritten Andrew Beef Johnston blev nr. 8 i -3, mens Søren Kjeldsen delte 9. pladsen i -2 med Dustin Johnson og Bill Haas.

Den forsvarende mester Zach Johnson blev nr. 12 i -1 sammen med bl.a. Patrick Reed, Lee Westwood, Justin Rose og Jason Day blev nr. 22 i +1, Jordan Spieth og Darren Clarke nr. 30 i +2, Martin Kaymer nr. 36 i +3, Bubba Watson nr. 39 i +4, Adam Scott nr. 43 i +5 og Rickie Fowler nr. 46 i +6.

The Open, resultat

Andrew "Beef" Johnston
Andrew “Beef” Johnston

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kipp Popert vandt G4D Tour @ Magical Kenya Open

Verdensetteren Kipp Popert vandt sin 9. G4D Tour sejr i G4D Tour @ Magical Kenya Open, der blev spillet mandag og tirsdag inden ugens...

Ferie for Alle er klar til start med charterbranchen rigt repræsenteret

Størstedelen af charterbranchen er til stede på årets udgave af Ferie for Alle, der i det hele taget byder på et overflødighedshorn af ferieformer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk