Jon Rahm vandt Europa Tour sæsonfinalen og 5 mio. $ i Dubai

25-årige Jon Rahm vandt DP World Tour Championship Dubai, og førstepræmien på hele 3 mio. $. Han vandt også Race to Dubai ranglisten med en bonus på 2 mio. $, så i alt vandt Jon Rahm dermed 5 mio. $ svarende til næsten 34 mio. danske kroner. Se højdepunkter fra Jon Rahms finalerunden og vinderinterview i videoen ovenfor.

Det er anden gang Jon Rahm vinder sæsonfinalen i Dubai, da han også vandt i sin debut i 2017, mens han blev nr. 4 sidste år. Det var hans sjette Europa Tour sejr, hvoraf de fire har været i store Rolex Series turneringer.

Joachim B Hansen var eneste danske deltager i Europa Tourens sæsonfinale, hvor han blev nr. 36 i -1 efter en finalerunde i par.

Jon Rahm vandt sæsonfinalen og 3 mio. $

Inden finalerunden delte Mike Lorenzo-Vera og Jon Rahm føringen i -15 foran Rory McIlroy i -13 og Tommy Fleetwood i -11.

Med fem birdies på de første 7 huller stak Jon Rahm af fra feltet, da han førte med seks slag, men efter bogeys på 8. og 9. hul var han tre slag foran Mike Lorenzo-Vera efter de første 9 huller af finalerunden.

Der var dog spænding til det sidste for med en runde i -7 kom Tommy Fleetwood i klubhuset med en samlet score i -18. Det var også Jon Rahms score inden sidste hul, mens Mike Lorenzo-Vera var i -17.

På par-5 hullet 18. slog Jon Rahm sit andetslag i greenbunkeren, men han kom ind og i for en birdie, så han vandt i -19 foran Tommy Fleetwood i -18 og Mike Lorenzo-Vera i -17.

Rory McIlroy blev nr. 4 i -12 og den forsvarende mester Danny Willett nr. 4 i -11. Sergio Garcia, Tom Lewis og Thomas Pieters delte 6. pladsen i -10.

Jon Rahm vandt også Race to Dubai ranglisten og 2 mio. $

Fem spillere havde muligheden for at vinde Race to Dubai ranglisten. Med sejren i sæsonfinalen vandt Jon Rahm Race to Dubai ranglisten og en bonus på 2 mio. $ foran Tommy Fleetwood på 2. pladsen, hvilket gav Fleetwood 1,2 mio. $.

Bernd Wiesberger førte ranglisten inden sæsonfinalen, men efter en 28. plads i -2 måtte han nøjes med en 3. plads på Race to Dubai ranglisten og en bonus på 700.000 $.

Shane Lowry blev nr. 4 på Race to Dubai ranglisten foran Matthew Fitzpatrick på en 5. plads.

Robert MacIntyre blev årets rookie

Der var fire spillere, som kæmpede om at vindere hæderen som årets rookie på Europa Touren. Siden 2016 er hæderen, som officielt hedder Sir Henry Cotton Rookie of the Year Award, blevet tildelt den rookie, som slutter højest på Race to Dubai ranglisten.

Robert MacIntyre blev Årets rookie 2019 efter en 14. pladsen i sæsonfinalen, da han slutter som nr. 11 på Race to Dubai ranglisten, mens Kurt Kitayama blev nr. 14 efter en 48. plads i sæsonfinalen.

Robert MacIntyre – Foto: golfsupport.nl
Rahm har vundet seks gange på Europa Touren

Som nævnt var det Jon Rahms sjette sejr på Europa Touren og den anden sejr i træk, da han hverken i Europa eller USA har spillet turneringer siden han vandt Mutuactivos Open de España i begyndelsen af oktober.

De seks sejre, heraf fire i Rolex Series turneringer, er vundet i blot 40 Europa Tour turneringer, hvoraf de 14 har været majors og 11 WGC turneringer, hvorfor det er seks sejre i blot 15 “regulære” turneringer, hvilket er ganske imponerende.

De seks sejre har været i Dubai Duty Free Irish Open hosted by the Rory Foundation 2017 og sæsonfinalen DP World Tour Championship Dubai 2017 samt Open de España 2018Dubai Duty Free Irish Open 2019, Mutuactivos Open de España 2019 og nu sæsonfinalen i Dubai for anden gang. Han blev årets rookie på Europa Touren i 2017.

På PGA Tour har Jon Rahm vundet tre gange med sejre i Farmers Insurance Open 2017CareerBuilder Challenge 2018 og Zurich Classic of New Orleans 2019 sammen med Ryan Palmer. Han vandt også Hero World Challenge 2018, der dog ikke tæller som en officiel sejr.

2020 sæsonen begynder i næste uge

2020 sæsonen begynder allerede i den kommende uge med Alfred Dunhill Championship i Sydafrika, hvor fem danskere er med heriblandt Benjamin Poke og Rasmus Højgaard, der fik Europa Tour kortet på Tourskolen.

Der skulle have været to turneringer, men Hong Kong Open blev aflyst tidligere på ugen som følge af voldsomme demonstrationer og optøjer i byen.

DP World Tour Championship Dubai, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.