Tiger Woods bliver spillende kaptajn ved Presidents Cup 2019 i december, da han har givet et af de fire wildcards til sig selv.

Som nr. 7 på verdensranglisten efter sejre i Masters og senest ZOZO Championship var 43-årige Tiger svær at komme udenom, så det ville være en stor overraskelse, hvis han ikke havde fået et wildcard. Både med hensyn til de spillemæssige kvaliteter og resultater, samt den ekstra opmærksomhed han giver ved selv at spille.

– Som kaptajn vælger jeg Tiger Woods som den sidste spiller på holdet. Han har spillet, er det ni gange, og han har spillet Presidents Cup to gange i Australien, så det er hans tredje gang der som spiller, sagde Tiger da han offentliggjorde wildcardet til sig selv og fortsatte om rollen som spillende kaptajn:

– Det bliver svært, men jeg har også tre fantastiske vicekaptajner i Fred Couples, Steve Stricker og Zach Johnson, og det hjælper meget. To af dem har vundet Presidents Cup, og den tredje bliver kaptajn engang i nærmeste fremtid. Tre gode hoveder, som vil hjælpe mig, når jeg selv spiller.

Fred Couples har vundet Presidents Cup tre gange som kaptajn i 2009, 2011 og 2013, mens Steve Stricker var vindende kaptajn i 2017.

Tiger Woods, Steve Stricker og Fred Couples under Presidents Cup 2017 – Foto: golfsupport.nl
Skuffede under Ryder Cup, men det var anderledes

Tiger skuffede under Ryder Cup 2018 med 0 point i 4 matcher, men det var en tydelig træt Tiger der spillede Ryder Cup ugen efter han havde vundet Tour Championship. Noget han ikke forventer gentager sig:

– Sidste år var lidt anderledes, da jeg hoppede på et fly efter sejren og fløj til Paris direkte efter sejren. Det følelsesmæssige stress og forløsningen af endelig at vinde efter jeg var kommet tilbage efter min rygoperation, tog nok også lidt hårdt på mig, sagde Tiger da han udnævnte de fire wildcards til Presidents Cup.

Der er dog også en stor turnering op til Presidents Cup 2019, som spilles fra den 12. – 15. december 2019 på Royal Melbourne i Australien. Ugen inden er Tiger nemlig vært for Hero World Challenge på Bahamas, hvor en række af verdens bedste mødes fra den 4. – 7. december.

Tiger spiller Presidents Cup for 9. gang

Tiger bliver den blot anden spillende kaptajn nogensinde ved Presidents Cup. Den hidtil eneste er Hale Irwin, som kvalificerede sig til holdet og var spillende kaptajn for USA ved den første udgave i 1994.

Han er med som spiller for 9. gang, da han også var på holdet i 1998, 2000, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011 og 2013. Som spiller i Presidents Cup har Tiger vundet 24 matcher, tabt 15 og delt én gang. Den eneste som gennem tiderne har vundet flere matcher end Tiger er Phil Mickelson med 26 vundne matcher.

I 2017 var Tiger vicekaptajn for Steve Stricker, da USA vandt 19 – 11, mens han var vicekaptajn for Davis Love III, da USA vandt Ryder Cup 2016.

Tiger har spillet Ryder Cup otte gange, hvor han har vundet 13 matcher, tabt 21 og delt 3

Tiger Woods under Presidents Cup 2013 – Foto: golfsupport.nl
Den første udgave af Presidents Cup blev spillet i 1994

Mens Ryder Cup blev spillet første gang i 1927 som et opgør mellem USA og Storbritannien, så er Presidents Cup noget nyere, da den første udgave blev spillet i 1994.

Presidents Cup spilles hvert andet år, så USA spiller skiftevis Ryder Cup og Presidents Cup.

USA har kun tabt én gang

USA har vundet 10 af 12 opgør, mens det Internationale hold kun har vundet én gang i 1998.

I 2003 delte man, selvom det egentlig skulle være afgjort i omspil. Tiger Woods og Ernie Els spillede også tre hullers omspil, men da stillingen stadig var lige og mørket faldt på, så valgte kaptajnerne Jack Nicklaus og Gary Player at dele opgøret.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.