AmatøreliteDanmark vandt VM for hold / Eisenhower Trophy

Danmark vandt VM for hold / Eisenhower Trophy

Det danske herrelandshold bestående af 20-årige John Axelsen samt de 17-årige tvillinger Nicolai og Rasmus Højgaard har vundet VM for hold 2018 i Irland eller Eisenhower Trophy som det officielt hedder. De har også fået en hilsen fra Thomas Bjørn, som man kan se nederst i denne artikel.

Danmark vandt den meget prestigefyldte turnering på Carton House nær Dublin i Irland, hvor man spillede to runder på Montgomerie Course og to rudner på O’Meara Course. Torben Nyehuus var med som holdkaptajn og Thomas Kiel Larsson som træner.

Danskerne var nr. 5 og fire slag efter New Zealand på førstepladsen inden finalerunden på O’Meara Course, hvor danskerne sikrede sig sejren i -39 foran USA i -38 og Spanien i -36, mens New Zealand blev nr. 4 i -35.

Sejren kom ikke mindst i hus takket være en stærk afslutning af Nicolai Højgaard med fem birdies på de sidste 8 huller og tre birdies af Rasmus Højgaard på de sidste 6.

Alle tre bidrog til sejren

På hver af de fire turneringsdage var de to bedste af de tre slagspilsrunder tællende som holdets score. Mens John Axelsen var bedste dansker de første to dage, så var det Højgaard tvillingerne som derefter tog over. Nicolai gik finalerunden i -7 og Rasmus i -6, hvilket gav en dansk score i -13, som var dagens bedste.

DeChambeau og Rahm var blandt profilerne i 2014

VM spilles hvert andet år. I 2016 blev de danske herrer nr. 20 da Hold VM blev spillet i Mexico, hvor Australien vandt med hele 19 slag.

I 2014 vandt USA med Bryson DeChambeau, Beau Hossler og Denny MacCarthy på holdet, mens Jon Rahm fra Spanien var bedst individuelt.

Årets VM var den 31. udgave af Eisenhower Trophy. Den næste udgave spilles i Hong Kong i 2020, og så Danmark har pokalen i mindst to år.

Hold VM for herrer, Eisenhower Trophy – hold, resultat

Spansk sejr i den individuelle turnering

Det er primært en holdturnering, men individuelt var Nicolai Højgaard bedste dansker på en 6. plads i -16 efter fire runder. Rasmus Højgaard blev nr. 8 i -15 og John Axelsen nr. 13 i -14.

Alejandro Del Rey fra Spanien vandt i -23 foran Takumi Kanaya fra Japan i -22, mens Perry Cohen fra Schweiz, Justin Suh fra USA og Daniel Hillier fra New Zealand sluttede i -17.

Hold VM for herrer, Eisenhower Trophy – individuelt, resultat

Joachim, Lucas og Ørum fik sølv i 2010

Herrernes hidtil bedste resultat ved hold-VM var i Argentina 2010, hvor Joachim B Hansen, Lucas Bjerregaard og Morten Ørum Madsen fik sølvmedaljer. Dengang vandt Joachim B Hansen den individuelle turnering.

Et meget godt år for dansk amatørgolf

Året er endnu ikke slut, men man kan godt argumentere for, at 2018 formentlig er det bedste år nogensinde for dansk amatørgolf, ikke mindst takket være Højgaard tvillingernes resultater. Det vil være i skarp konkurrence med 2010, hvor der også var en række meget imponerende resultater.

Der har været en række gode resultater i løbet af året, og der er ikke meget, som er større end at vinde Eisenhower Trophy.

Nicolai Højgaard bl.a. vundet ECCO Tour turneringen Bravo Tours Open – by Visit Tønder i april og det individuelle EM i juni, hvilket kvalificerede ham til The Open, hvor han dog missede cuttet.

Rasmus Højgaard vandt den individuelle turnering ved Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL i juni foran Nicolai på 2. pladsen, hvilket var med til at sikre en dansk sejr i det, som på sin vis kan kaldes et uofficielt VM for juniorer.

I slutningen af juli vandt Sebastian Friedrichsen drengerækken European Young Masters, mens både dame- og herrelandsholdet fik bronze ved EM for hold.

Hilsen fra Thomas Bjørn

Op til selve Ryder Cup med Thomas Bjørn som kaptajn for bl.a. Thorbjørn Olesen spilles Junior Ryder Cup med Nicolai og Rasmus Højgaard på holdet.

Thomas Bjørn, der selv spillede Eisenhower Trophy i 1992, har lykønsket holdet på Twitter, som det kan ses nedenfor:

Herrer: Penge- og pointranglister, 29. april 2024

Yuto Katsuragawa vandt DP World Tour turneringen ISPS HANDA Championship i Japan. Han vandt også turneringen for to år siden, hvor den pga. Covid-19...

Rasmus Neergaard-Petersen vinder på Challenge Tour – igen

DGU udsendte følgende pressemeddelelse efter Rasmus Neergaard-Petersen vandt Challenge Tour turneringen UAE Challenge 2024. — oOo — Rasmus Neergaard-Petersen er nu så tæt på DP World Tour,...