Det danske stortalent, Nicolai Højgaard, vandt fredag Bravo Tours Open by Visit Tønder efter en fantomrunde i syv under par. 17-årige Højgaard brugte blot 65 slag (-7) på de sidste 18 huller, og således vandt han med to slag til nærmeste forfølger, Ludwig Nordeklint fra Sverige.

Nicolai Højgaard startede dagen seks slag efter Oliver Suhr, men allerede efter dagens første ni huller stod det klart, at Højgaard skulle spille en hovedrolle. Birdies på hul 10 og 12 sendte dernæst Højgaard i spidsen, og ingen formåede at fange ham igen.

En tydelig nervøs Højgaard stod på 18. tee med en føring på to slag. Dagens to mest middelmådige slag sendte ham i greenbunkeren, og både forældre, klubkammerater, landsholdskolleger m.m. så nervøst til.

Det var der imidlertid ingen grund til. Fra bunkeren holede Højgaard for birdie, og eliminerede enhver tvivl om, hvem der ville vinde Bravo Tour Open by Visit Tønder.

Mens Nicolai Højgaard åbenbart ikke havde opdaget, at det blæste på Rømø Golf i dag, så kæmpede resten af feltet anderledes hårdt for at holde sammen på deres score.

Som et plaster på såret for de professionelle efter dagens Højgaard-klø, afholder Højgaards amatørstatus ham fra at tage pengepræmier med hjem. Mest glad for det er utvivlsomt Ludwig Nordklint, der således kunne løfte vinderchecken på 54.000 kroner.

I stedet for pengene vandt Nicolai Højgaard et par ECCO golfsko samt et weekendophold for hele familien på Enjoy Resorts, Rømø. Og det er noget, der behager unge Højgaard.

– Det er et mega fedt sted det her. Jeg elsker jeres spa, og det har været fedt at gå derind hver aften og få varmen igen, lød det bl.a. fra Gyttegård-spilleren ved præmieoverrækkelsen. Og mon ikke der venter mange flere vindertaler for det 17-årige stortalent.

Mathias Gladbjerg, Martin Leth Simonsen og Oliver Suhr, der alle jagtede sejren fredag måtte tage til takke med top-5 placeringer.

Du finder resultatet af Bravo Tours Open by Visit Tønder her.

Nicolai Højgaard holede dette bunkerslag for birdie og vandt Bravo Tours Open by Visit Tønder på Enjoy Resorts, Rømø – Foto: ECCO Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.