Det danske drengelandshold har vundet Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL, der er en slags uofficielt VM for juniorer. Rasmus Højgaard vandt den individuelle turnering foran sin tvillingebror Nicolai!

Inden finalerunden på Chukyo GC i Japan var de danske drenge syv slag efter Spanien på førstepladsen, men dem hentede de med en flot holdscore i -10. De tre bedste af holdets fire slagspilsrunder var tællende som holdets score.

Danmark vandt i -23 foran Spanien i -21, da de spanske drenge afsluttede med en runde i -1. Thailand blev nr. 3 i -19 foran Japan i -11.

USA, som vandt turneringen i både 2016 og 2017, skuffede med en 11. plads i +7.

Det danske hold bestod af tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard (Gyttegård), Frederik Korsgaard Sejr (Mollerup) og Sebastian Friedrichsen (Asserbo) med Martin Raal Kold som træner og Esben Sonne Engsted som holdkaptajn.

Det danske drengelandshold vandt EM for hold sidste år, så sejren i Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL understreger at vi har nogle meget talentfulde juniorer i Danmark.

Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL, drenge – hold, resultat

Rasmus og Nicolai Højgaard var bedst individuelt

Det var særligt tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard, som sørgede for dansk sejr, men alle fire bidrog til holdscoren.

Rasmus vandt den sideløbende individuelle turnering i -16 foran Nicolai – 12, mens svenske Ludvig Aberg blev nr. 3 i -10.

Sebastian Friedrichsen blev nr. 34 i +7 og Frederik Korsgaard Sejr nr. 58 i +23.

Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL, drenge – individuel, resultat

Nicolai Højgaard – Foto: golfsupport.nl
Japan vandt pigernes turnering

Danmark var ikke med i pige-rækken, som blev vundet af Japan i -22 foran Sydkorea i -12.

Også her havde USA vundet de seneste to år, men de sluttede på en 5. plads i +3.

Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL, piger – hold, resultat

Tre japanske piger i top-4

Med en suveræn holdsejr på ti slag var Japan ikke overraskende også bedst i den individuelle pige-turnering.

Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL, piger – individuel, resultat

Ikke et officielt VM men det ligner

Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL kaldes ofte for junior-VM, men det er nu en sandhed med modifikationer. Turneringen spillets årligt på den samme bane i Japan.

Der er ikke noget officielt VM for juniorer, men Toyota Junior Golf World Cup er den førende holdturnering med 15 drengehold og 10 pigehold fra hele verden.

De enkelte lande kommer med baseret på resultater i andre turneringer og kvalifikationsturneringer på 6 kontinenter, så der er et meget stærkt felt. I år har flere end 70 lande kæmpet om at komme med.

Junior Golf World Cup blev spillet første gang i 1992. Toyota har været titelsponsor siden 2002, så siden 2005 er turneringen blevet spillet på Chukyo Golf Club, Ishino Course i Toyota City.

Pigerne har også en anden stor holdturnering i Canada, World Junior Girls Championship, hvor det danske pigelandshold blev nr. 7 sidste år.

Donald Trump sendte hilsen til deltagerne 

Den amerikanske præsident Donald Trump har skrevet et officielt brev til deltagerne, hvor han også hylder turneringer som Junior Golf World Cup for at samle folk fra hele verden.

Brevet kan læses på turneringens hjemmeside, www.wjgtc.com, her.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.