Det lignede en duel mellem Rory McIlroy og Viktor Hovland, men den 150. udgave af The Open blev i stedet en triumf for 28-årige Cameron Smith fra Australien. Og en stor skuffelse for publikumsfavoritten McIlroy, der måtte nøjes med en 3. plads. Nicolai Højgaard blev nr. 53 efter to dobbeltbogeys på de sidste 4 huller.

Nicolai Højgaard var nr. 77 i +1 og ét slag fra cutgrænsen på top-70 og lige efter første runde. Med -5 i anden runde stormede han frem til en 25. plads i -4 efter anden runde. Med -1 i tredje runde var han nr. 24 i -5 inden finalerunden på St Andrews Old Course.

Han fik en godt start på finaledagen, hvor han efter en eagle på 14. hul var -3 for runden og -8 for turneringen. Men udfordringerne lurer på Old Course, og efter dobbeltbogeys på 15. og 17. hul endte det med en runde i +1 og en 53. plads i -4. Hans medspiller Will Zalatoris gik -3 efter en dobbeltbogey på 17. og blev nr. 28 i -8.

Rory McIlroy førte med to slag efter for-ni

Rory McIlroy og Viktor Hovland delte føringen i -16 efter tredje runde, hvor de var fire slag bedre end Cameron Young og Cameron Smith i -12.

McIlroy var i nogenlunde kontrol efter for-ni i -1, da han førte i -17 foran Viktor Hovland, som var i -15 efter +1 på de første 9 huller. Cameron Young og Cameron Smith var begge i -14 efter for-ni, men så skete der ting og sager. Ikke for McIlroy, for Young og Smith.

.
.
Cameron Smith lavede fem birdies i træk

Cameron Smith måtte nøjes med en par på det korte 9. hul, men så kom der gang i putteren, og han lavede fem birdies i træk fra 10. hul. Han overtog føringen fra McIlroy, der kom sikkert rundt, men ikke lavede nok birdies.

På 17. hul kom Cameron Smith i problemer, da han slog andetslaget op bag greenbunkeren, Road hole bunker, men i stedet for det risikable slag over bunkeren formåede han at putte ind og i for par.

Cameron Smith førte med to slag efter en 64’er (-8) i anden runde, men han faldt tilbage med +1 i tredje runde. Da han vandt Players Championship i marts så vi, at når han putter godt, så er der ikke mange, som kan følge med. Det så vi også fredag i The Open og igen i finalerunden, hvor han med en birdie på 18. hul gik endnu en 64’er for at komme til -20. Dermed blev han The Champion Golfer of the Year, som vinderen af The Open tituleres, og så får han tilmed 2,5 mio. $ for sejren.

Cameron Young drivede greenen på 18. og holede puttet for eagle og en runde i -7 og en samlet score i -19.

McIlroy skulle lave eagle på 18. for at komme i omspil, men han måtte nøjes med en par. Han havde “kun” birdies på 5. og 10. hul, så det blev en runde i -2.

Cameron Smith vandt i -20 foran Cameron Young i -19 og Rory McIlroy i -18.

Cameron Young – Foto: golfsupport.nl

Tommy Fleetwood og Viktor Hovland delte 4. pladsen i -14 foran  Brian Harman og Dustin Johnson på en delt 6. plads i -13. Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay og Jordan Spieth delte 8. pladsen i -12.

Tyrrell Hatton blev nr. 11 i -11, Xander Schauffele, Francesco Molinari og Adam Scott nr. 15 i -10, Shane Lowry, Matt Fitzpatrick og Scottie Scheffler nr. 21 i -9, Lee Westwood og Jon Rahm nr. 34 i -7, Patrick Reed nr. 47 i -5, Justin Thomas og Paul Casey nr. 53 i -4, Ian Poulter nr. 62 i -3 mens Hideki Matsuyama og Sergio Garcia delte 68. pladsen i -2.

Cameron Smith var ikke den eneste med en finalerunde i -8. Sam Burns gik også en 64’er og rykkede 35 pladser frem til en 42. plads i -6.

Filippo Celli med Silver Medal som bedste amatør i The Open 2022 – Foto: golfsupport.nl
Fillippo Celli blev bedste amatør

Med en finalerunde i -1 blev Fillipo Celli bedste amatør på en 47. plads i -5, så han modtog Silver Medal. Han kvalificerede sig ved at vinde det individuelle EM foran Rasmus Neergaard-Petersen.

Fire amatører klarede cuttet. Aaron Jarvis blev nr. 76 i +1, Barclays Brown nr. 79 i +2 og Sam Bairstow nr. 81 i +4.

Sjette sejr på PGA Tour

Det var 28-årige Cameron Smiths sjette sejr på PGA Tour, hvor han tidligere har vundet Zurich Classic of New Orleans 2017 med Jonas Blixt, Sony Open in Hawaii 2020 og Zurich Classic of New Orleans 2021 med Marc Leishman samt Sentry Tournament of Champions 2022 og The Players Championship 2022. The Open sejren er således hans tredje i år.

The Open tæller naturligvis også som en sejr på DP World Tour, hvor han nu er oppe på tre sejre, da han vandt Australian PGA Championship 2017 og igen i 2018.

Da Cameron Smith vandt Sentry Tournament of Champions i januar rykkede han for første gang i top-10 på verdensranglisten. Han var nr. 6 inden The Open, men når verdensranglisten opdateres mandag er han helt fremme som nr. 2 kun overgået af Scottie Scheffler.

The Open, resultat
– alternativ på pgatour.com

Rory McIlroy og Viktor Hovland efter finalerunden af The Open 2022 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.