PopulærtDP World TourCameron Smith fører - Nicolai Højgaard er nr. 25 efter 2. runde

Cameron Smith fører – Nicolai Højgaard er nr. 25 efter 2. runde

Efter en fremragende runde er Nicolai Højgaard nr. 25 inden finalerunderne af den 150. udgave af The Open. Cameron Smith fører i scoringsrekord på St Andrews Old Course. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Nicolai Højgaard var nr. 77 i +1 og ét slag fra cutgrænsen på top-70 og lige efter første runde.

Med gode vejrbetingelser var scores lavere fredag, så der skulle laves birdies for at følge med. Og dem lavede Nicolai Højgaard seks af, mens han lavede dagens eneste bogey på det svære 17. hul. En runde i -5 gav 52 pladsers fremgang til en delt 25. plads, så i sin tredje major klarer han for første gang cuttet.

Nicolai Højgaard under The Open 2022 – Foto: golfsupport.nl
Cameron Smith fører med McIlroy, Hovland, DJ og Scheffler på lur

Der var blot seks spillere, som gik en bedre runde end Nicolai Højgaard, og bedst af alle var Players Championship vinderen Cameron Smith med en runde i -8.

Cameron Smith overtog føringen i -13, hvilket er den hidtil bedste The Open score på St Andrews efter 36 huller, og han er to slag bedre end Cameron Young i -11.

Rory McIlroy og Victor Hovland deler 3. pladsen i -10 foran Dustin Johnson i -9. Verdensetteren Scottie Scheffler og Tyrrell Hatton deler 6. pladsen i -8.

Adam Scott var dagens næstbedste med en runde i -7, og han rykkede 47 pladser frem til en 8. plads i -7, som han deler med Talor Gooch, Patrick Cantlay og Sahith Theegala.

Matt Fitzpatrick er nr. 12 i -6, Lee Westwood og Xander Schauffele nr. 18 i -5, Jordan Spieth, Jon Rahm, Patrick Reed og Will Zalatoris nr. 25 i -4 mens Sergio Garcia, Ian Poulter og Tommy Fleetwood deler 36. pladsen i -3.

Justin Thomas er nr. 46 i -2, Paul Casey nr. 55, Bryson DeChambeau og Hideki Matsuyama nr. 55 i -1, mens Francesco Molinari, Robert MacIntyre og Tony Finau lige akkurat klarede cuttet som nr. 66 i par.

Fire amatører klarede cuttet

Silver Medal til bedste amatør der klarer cuttet bliver uddelt i år, da tre amatører klarede cuttet. Barclays Brown er nr. 12 i -6, Fillippo Celli er nr. 36 i -3 mens Sam Bairstow og Aaron Jarvis deler 66. pladsen i par.

Den forsvarende mester missede cuttet

Blandt de mange profiler der ikke kom med i weekenden er Henrik Stenson, Louis Oosthuizen, Ernie Els, den forsvarende mester Collin Morikawa, Padraig Harrington, John Daly, Bernd Wiesberger, Brooks Koepka, Mito Pereira, Phil Mickelson og ikke mindst Tiger Woods.

Phil Mickelson under The Open 2022 – Foto: golfsupport.nl
Et følelsesladet farvel (og på gensyn) til Tiger

Efter runder i +6 og +3 sluttede Tiger Woods blandt de sidste i feltet. 46-årige Tiger, der vandt The Open 2000 og 2005 på St Andrews, spillede ganske enkelt ikke godt nok i sin blot tredje tællende turnering siden det alvorlige trafikuheld i februar 2021; han blev nr. 47 i Masters og måtte trække sig med smerter efter tredje runde af US PGA Championship.

Tiger blev hyldet med stående ovationer, og det var et følelsesladet farvel og på gensyn. Tiger vil utvivlsomt komme tilbage til favoritbanen St Andrews Old Course, men det var muligvis sidste gang han spillede The Open på Old Course. Det et endnu uvist, hvornår The Open igen skal spilles her, og Tiger erkender at han ikke ved, om han til den tid vil være fysisk i stand til at spille.

Tiger er tydeligt mærket af skaderne efter trafikuheldet, og han lægger ikke skjul på, at det er meget krævende for ham at blive klar til at spille. Spørgsmålet er også hvor længe han orker at blive ved med det.

Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

The Open, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

Tiger Woods efter 2. runde af The Open 2022 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

Verdensranglisterne, 15. april 2024

Scottie Scheffler udbyggede sin føring som verdens bedste med sin anden Masters sejr på tre år. Og Ludvig Åberg er nu helt fremme på...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk