Rasmus Neergaard-Petersen fik sølv, da Filippo Celli vandt EM

Filippo Celli fra Italien vandt det individuelle EM for herrer 2022, og har dermed kvalificeret sig til The Open på Old Course St Andrews. Rasmus Neergaard-Petersen blev nr. 2 og fik sølv efter én af dagens bedste finalerunder. I videoen ovenfor er der højdepunkter fra finaledagen.

Rasmus Neergaard-Petersen var på en andenplads i -5 efter første runde på Parador Campo de Golf El Saler i Valencia, Spanien, men en meget skuffende anden runde i +5 sendte ham ud af topstriden. Efter -2 i tredje runde rykkede han frem til en 6. plads i -2, mens Filippo Celli førte i -5 foran fire spillere i -4.

Det krævede en god afslutning at få en medalje, og det leverede 23-årige Rasmus Neergaard-Petersen fra Furesø Golfklub med -5, som var én af dagens bedste runder.

Rasmus sluttede ét slag fra vinderen Filippo Celli i -8, og vil ærgre sig over anden runde, hvor han bl.a. havde en 8’er på et par-5 hul, men kan rejse hjem med en sølvmedalje.

Rasmus Neergaard-Petersen med sin sølvmedalje efter det individuelle EM for herrer 2022 – Foto: EGA / RFEG

Calum Scott fra Skotland blev nr. 3 i -6 foran Javier Barcos Garbayo fra Spanien i -5.

.
.

Syv af de 10 danskere klarede cuttet til finalerunden. Jens Kristian Thysted blev nr. 18 i par, Kristian Bressum nr. 36 i +3, Gustav Frimodt og Hamish Brown nr. 44 i +5, Frederik Kjettrup nr. 54 i +7 og Alexander Frances nr. 56 i +8. Søren Lind, Frederik Birkelund og Mads Laage missede cuttet.

Filippo Celli har kvalificeret sig til The Open

Med sejren har Filippo Celli kvalificeret sig til The Open på Old Course St Andrews, som spilles fra den 14. – 17. juli. Han skal dog forblive amatør, og mister således sin plads, hvis han bliver professionel.

Et åbent EM men primært europæere i feltet

EM for herrer, eller European Amateur Championship som det retteligt hedder, er et åbent EM. Det er dog sjældent, at de bedste ikke-europæere er med, og ofte er det kun ganske få deltagere, som ikke er fra Europa. I år med deltagere fra bl.a. Australien. Sydafrika, Argentina, New Zealand, Japan, Singapore og to amerikanere som begge missede cuttet.

Kun én gang har en ikke-europæer vundet, hvilket var i 1988 hvor David Ecob fra Australien vandt.

Bring vandt EM i 2021, Nicolai vandt i 2018, Lucas i 2010 og Backhausen i 1993

Christoffer Bring vandt EM 2021 foran Ludvig Åberg og David Puig som den fjerde dansker vinder af det individuelle EM for herrer. I 2018 vandt Nicolai Højgaard med ét slag foran Viktor Hovland, Robin Dawson, Jerry Ji og Mitch Waite.

Lucas Bjerregaard vandt EM 2010 foran Tommy Fleetwood og Andrea Pavan, mens DGU direktøren Morten Backhausen vandt i 1993 efter omspil mod Lee Westwood.

Blandt de tidligere vindere er også Victor Dubuisson i 2009, Rory McIlroy i 2006 og Sergio Garcia i 1995.

Nicolai Højgaard vandt som nævnt i 2018, mens Alfie Plant vandt i 2017Luca Cianchetti i 2016 og Matthias Schmid i 2019 og igen i 2020.

Emily K Pedersen er den hidtil eneste dansker som har vundet damernes EM. Det gjorde hun i 2013 foran Laura Gonzalez Escallon.

EM for herrer – individuelt, resultat

Calum Scott, Filippo Celli og Rasmus Neergaard-Petersen efter det individuelle EM for herrer 2022 – Foto: EGA / RFEG

 

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.