Thorbjørn Olesen vandt sin femte Europa Tour sejr i Italian Open 2018 efter en nervepirrende afslutning.

Thorbjørn var på en delt 2. plads efter lørdagens tredje runde af årets anden Rolex Series turnering, så han spillede i førerbolden med Lee Slattery.

Thorbjørn overtog føringen efter en flot start med tre birdies på de første 7 huller. Selvom han førte med to slag inden 18. hul, så var der dog spænding til det sidste.

Francesco Molinari i næstsidste gruppe holede et langt birdieputt på 18. hul for at komme ét slag efter Thorbjørn, der derfor skulle lave par for at undgå et omspil. Thorbjørn havde slået et skævt drive, og fra et lidt heldigt lie slog han andetslaget i greenbunkeren, hvorfra han dog heldigvis kom op og i for sin par.

Thorbjørn gik finalerunden i -7, og vandt i -22 foran Francesco Molinari i -21. Molinari, der vandt BMW PGA Championship i sidste uge, og har vundet Italian Open i hjemlandet to gange i 2016 og 2006.

Søren Kjeldsen blev nr. 42 i -9 efter en runde i -2, mens Lucas Bjerregaard sluttede som nr. 71 i -4 efter en runde i par. Lasse Jensen og Jeff Winther missede cuttet.

Thorbjørn vandt foran et meget stærkt felt

Der var et ganske stærk felt med fem fra top-25 på verdensranglisten i 7 mio. $ turneringen på Gardagolf i Norditalien. Et område Kim Boje har besøgt og skrevet en artikelserie om – læs om besøget på Gardagolf Country Club her.

Et lille katolsk kapel på Gardagolf CC – Foto: golfsupport.nl

Lee Slattery blev nr. 3 i -20 foran Rafa Cabrera Bello i -18, mens Lee Westwood, Graeme McDowell og Andy Sullivan delte 5. pladsen i -17.

Ian Poulter, Martin Kaymer og Danny Willet var blandt spillerne på en delt 8. plads i -16, mens Miguel Angel Jiménez blev nr. 14 i -15.

Tommy Fleetwood og Alex Noren delte 23. pladsen i -12, mens Matthew Fitzpatrick blev nr. 30 i -11.

Thorbjørns femte sejr på Europa Touren

Det var 28-årige Thorbjørn Olesens femte sejr på Europa Touren, hvor han tidligere har vundet Turkish Airlines Open 2016, Alfred Dunhill Links Championship 2015, ISPS Handa Perth International 2014 og Sicilian Open 2012.

Derudover vandt han ISPS HANDA World Cup of Golf 2016 sammen med Søren Kjeldsen og GolfSixes 2017 sammen med Lucas Bjerregaard, men de tæller ikke som officielle sejre.

Thorbørn tjente mere end 7 mio. kroner

Af den store præmiesum på 7 mio. $ fik Thorbjørn 1.116.660 $ svarende til mere end 7,125 mio. danske kroner, og han rykker i top-10 på Race to Dubai ranglisten.

Her på 19hul.dk kommer der meget mere om Thorbjørns sejr de kommende dage.

US Open kvalifikation mandag

Mandag spilles den europæiske US Open kvalifikation i England, og her er Thorbjørn blandt deltagerne, da sejren ikke er nok til, at han kvalificerer sig via verdensranglisten.

Italian Open, resultat

Henrik Knudsen fra Viasat Golf på banen under Italian Open 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.