AnbefaletColin Montgomerie vandt Shipco Masters på Simon’s Golf Club

Colin Montgomerie vandt Shipco Masters på Simon’s Golf Club

Colin Montgomerie vandt Shipco Masters promoted by Simon’s Golf Club, som var den første Staysure Tour turnering i Danmark siden 2007. Steen Tinning blev nr. 32.

Der var et meget stærkt felt på Simon’s Golf Club, som arrangerede turneringen i anledning af klubbens 25 års jubilæum.

Colin Montgomerie var forhåndsfavorit, og med en finalerunde i -5 levede han op til den tværdighed, da han vandt i -11 foran Paul Eales og Barry Lane i -8.

James Kingston, Paul McGinley og Peter Baker delte 4. pladsen i -7, mens Ian Woosnam, Paul Wesselingh, Rafael Gomez og Dennis Clark delte 7. pladsen i -6.

Det var 54-årige Montys 9. sejr på Staysure Tour. Han har vundet 31 Europa Tour turneringer og Order of Merit hele otte gange fra 1993 til 2005.

– Det er en helt, helt fantastisk følelse. Det betyder lige så meget som nogen af mine sejre på Europa Touren og andre steder. Det er virkelig fantastisk, sagde Monty efter sejren og fortsatte:

– Der var 60 deltagere, og man slutter i toppen – selvværdet går gennem taget når mange vinder, så det giver mig en masse selvtillid for resten af året.

Tinning blev bedste dansker

Steen Tinning blev nr. 32 i +2, mens Kokkedal Golfklub klub-pro’en Nigel Willett blev nr. 56 i +18 og Skovbo Golfklub pro’en Søren Telling nr. 58 i +21. Simon’s Golf Club egen klub-pro Lars Løgstrup deltog også, men blev diskvalificeret efter anden runde.

Laura Davis kunne godt være med

Som den første damespiller nogensinde var legendariske Laura Davis med i en turnering på Staysure Tour. Den 54-årige englænder, der af det engelske kongehus har fået den næsthøjeste Dame Commander orden, sluttede på en meget respektabel 44. plads i +8.

Hun var således ét slag bedre end José María Olazábal på en 46. plads i +9.

Laura Davies – Foto: golfsupport.nl

Laura Davies har vundet 84 professionelle turneringer heriblandt 45 på LET. I 1994 blev hun den første ikke-amerikaner der vandt pengelisten på LPGA.

Se højdepunkter på Viasat Golf

På tirsdag aften fra kl. 21 – 22 kan man se en times højdepunkter fra Shipco Masters på Viasat Golf. Et program der genudsendes torsdag og fredag fra kl. 14 – 15.

Shipco Masters promoted by Simon’s Golf Club, resultat

Simon’s har en stolt tradition for store turneringer

Simon’s Golf Club har været vært for en række professionelle turneringer. Banen var vært for Challenge Tour turneringen Danish Open 1994 – 97 og i 2003 fik man besøg af Europa Touren og Nordic Open.

Nordic Open var den første Europa Tour turnering og frem til Made in Denmark 2014 også den hidtil eneste i Danmark. Nordic Open blev en sportslig succes med Ian Poulter som vinder, men desværre var det en økonomisk fiasko for arrangørerne, da selskabet bag gik konkurs.

Scandinavian Senior Open 2005 – 2007

Det er 11 år siden, at Europa Tourens Staysure Tour, for spillere over 50 år, har spillet i Danmark.

Fra 2005 og 2007 blev Scandinavian Senior Open spillet i Københavns Golf Klub, mens Helsingør Golf Club var vært i 2006.

Steen Tinning – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk