AnbefaletSpieth: - Nok den sværeste beslutning i mit liv

Spieth: – Nok den sværeste beslutning i mit liv

Mandag meldte Jordan Spieth afbud til OL, men det skyldes ikke kun zikavirus. Han kalder det sin sværeste beslutning, og ser frem til OL 2020 i Tokyo.

– Det har nok været den sværeste beslutning nogensinde i mit liv, sagde 22-årige Jordan Spieth tirsdag på et pressemøde op til The Open.

– Jeg har kæmpet meget med det. Jeg har skiftet mening frem og tilbage, men i sidste ende tog jeg en beslutning i går.

Onsdag offentliggjorde Det Internationale Golfforbund (IGF), at Spieth havde meldt afbud. De antydede, at det skyldes zikavirus, da han har meldt afbud af sundhedshensyn. Spieth sagde dog, at det ikke kun skyldes zikavirus:

– Jeg nævner ikke en specifik ting omkring hensynet til min sundhed. Det er noget I har skrevet, uden jeg har sagt det. Det er et sundhedshensyn som helhed. Jeg har måtte veje risikoen op mod gevinsten, sagde Spieth.

– Jeg forventer ikke, at man forstår min beslutning. Men jeg tror på, at jeg har taget den rette beslutning for mig selv, min fremtid og for dem omkring mig.

Han gik ikke i nærmere detaljer med hvad det sundhedshensyn dækker over. Han kan således også hentyde til et meget stramt PGA Tour program og Ryder Cup de kommende måneder og den deraf følgende risiko for overbelastning.

– Stor fan af OL
Jordan Spieth fastslog, at han er stor fan af OL. Han havde set frem til at deltage:

– Det bliver meget meget svært for mig at se åbningsceremonien og se mine kollegaer spille om guldmedaljen, sagde Spieth og fortsatte:

– Jeg vil gøre det til en målsætning at deltage i Tokyo 2020. Det vil være et stort mål for mig.

Ti spillere fra top-30 har meldt afbud
Verdensranglisten top-4 og ti fra top-30 på herrernes verdensrangliste har meldt afbud til OL.

De ti er Jason Day (nr. 1), Dustin Johnson (2), Jordan Spieth (3), Rory McIlroy (4), Adam Scott (8), Branden Grace (10),Louis Oosthuizen (14), Hideki Matsuyama (17), Charl Schwartzel (21) og Shane Lowry (27).

To OL turneringer fra den 11. – 20. august
OL 2016 afholdes i Rio fra den 5. – 21. august.

Herrernes golfturnering spilles fra den 11. – 14. august, mens damernes turnering er fra den 17. – 20. august.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk