AnbefaletRory McIlroy har meldt afbud til OL pga. zikavirus

Rory McIlroy har meldt afbud til OL pga. zikavirus

Rory McIlroy har meldt afbud til OL, og begrunder det med frygten for at blive smittet med zikavirus.

– Efter at have talt med mine nærmeste er jeg kommet til den erkendelse, at mit og min families helbred kommer før alt andet. Selvom risikoen for at blive smittet med zikavirus er lav, så er det en risiko, og den risiko er jeg ikke villig til at tage, siger McIlroy i en pressemeddelelse.

I maj fortalte 27-årige McIlroy, at han var bekymret over zikavirussen, og at det kunne få ham til at melde afbud. I december 2015 blev han forlovet med sin amerikanske kæreste Erica Stoll, og indenfor de næste par vil de begynde at tænke på at stifte familie.

Lav risiko medmindre man er en gravid kvinde
Fra officiel side er risikoen ved zikavirus blevet nedtonet. Tilbage i februar lød det fra officielt hold i Brasilien, at der overhovedet ikke var nogen risiko medmindre man er en gravid kvinde.

Nogle eksperter har dog udtalt, at der kan være risiko for en mand, hvis han planlægger at blive far indenfor den nærmeste fremtid. Og nogle argumenter endda for, at man skal flytte OL til et andet land for at mindske mulig spredning af zikavirus. Overordnet er der dog en bred enighed om, at der er en ganske lav risiko for at blive smittet af zikavirus.

Golf er tilbage på OL programmet for første gang siden 1904, men en række store navne har meldt afbud heriblandt Adam Scott, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel. Langt fra alle har dog brugt zikavirus som begrundelse.

Efter en lang betænkningstid besluttede Rory McIlroy sig i 2014 for, at han ville repræsentere Irland fremfor Storbritannien ved OL i Rio. Nu deltager han dog så ikke alligevel.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk