AnbefaletDustin Johnson har meldt afbud til OL

Dustin Johnson har meldt afbud til OL

Dustin Johnson, der er nr. 2 på verdensranglisten, har meldt afbud til OL på grund af zikavirus. USA kommer dermed til at stille uden deres bedste spiller, og det er endnu uvist, om de får fire herrespillere med.

– Som sportsmand kan jeg ikke se nogen større ære end at repræsentere USA ved OL, siger Dustin Johnson i en udtalelse offentliggjort af Golf Channel og begrunder sit afbud:

– Det har ikke været nogen let beslutning, men jeg kan ikke se bort fra min bekymring for zikavirus. Paulina og jeg planlægger at få flere børn i den nære fremtid, så jeg føler, at det vil være uansvarligt af mig at udsætte mig selv, hende og vores familie for risiko.

Se hele hans udtalelse nederst i denne artikel.

DJ har netop vundet to store sejre
32-årige Dustin Johnson er nr. 2 på verdensranglisten efter sejre i WGC – Bridgestone Invitational og US Open. Før det blev han nr. 5 i FedEx St. Jude Classic og nr. 3 i the Memorial, så de seneste uger har han været verdens bedste.

Vil Spieth og Fowler deltage i OL?
Den næstbedste amerikaner er Jordan Spieth på verdensranglistens 3. plads, Bubba Watson er nr. 5, Rickie Fowler nr. 7, Patrick Reed nr. 13, Matt Kuchar nr. 15 og Brooks Koepka er nr. 16.

Jordan Spieth og Rickie Fowler har endnu ikke bekræftet om de deltager ved OL, mens Bubba Watson har fastslået, at han er med.

USA kan få fire spillere med fra top-15 på verdensranglisten. Dustin Johnsons plads ser ud således ud til at gå til Patrick Reed. Op til Scottish Open sagde Patrick Reed, at han vil deltage ved OL, hvis han får muligheden for det.

Ni spillere fra top-30 har meldt afbud
Dustin Johnson er den niende spiller fra top-30 på herrernes verdensrangliste, som har meldt afbud til OL. Det er dog ikke alle, som har meldt afbud pga. zikavirus.

De øvrige er Jason Day (nr. 1), Rory McIlroy (4), Adam Scott (8), Branden Grace (10), Louis Oosthuizen (14), Hideki Matsuyama (17), Charl Schwartzel (22) og Shane Lowry (26).

Hos damerne er Lee-Anne Pace indtil videre den eneste, som har meldt afbud.

To OL turneringer fra den 11. – 20. august
OL 2016 afholdes i Rio fra den 5. – 21. august.

Herrernes golfturnering spilles fra den 11. – 14. august, mens damernes turnering er fra den 17. – 20. august.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Lexi Thompson indstiller karrieren

29-årige Lexi Thompson har offentliggjort, at hun efter 2024 sæsonen indstiller karrieren som fuldtidsprofessionel. Det afslørede hun i en video på Instagram, som kan...

Herrer: Penge- og pointranglister, 27. maj 2024

Nacho Elvira vandt Soudal Open foran bl.a. Niklas Nørgaard, der havde et putt for at komme i omspil om sejren, men han kan glæde...

Sat op til succes

De fem nyeste artikler på 19hul.dk