PopulærtDP World TourRory McIlroy vandt Hero Dubai Desert Classic for fjerde gang

Rory McIlroy vandt Hero Dubai Desert Classic for fjerde gang

Rory McIlroy vandt Hero Dubai Desert Classic, som var den første af årets fem Rolex Series turneringer på DP World Tour. Nicolai Højgaard blev bedste dansker på en 7. plads. Se højdepunkter fra McIlroys finalerunden i videoen ovenfor.

Højgaard tvillingerne spillede sammen i tredje runde, og efter Rasmus vandt den duel var han delt nr. 4 i -9 inden finalerunden. Fem slag efter Cameron Young, der førte i -14.

Den forsvarende mester Rory McIlroy var ti slag fra førstepladsen inden finalerunderne, men efter en 63’er i tredje runde var han kun to slag efter Cameron Young, som han søndag spillede i førerbolden med. Allerede efter 6 huller af finalerunden var McIlroy foran med fire slag.

Da Adrian Meronk kom i klubhuset førte McIlroy kun med ét slag, og sådan endte det så McIlroy vandt i -14 foran Meronk i -13, mens Cameron Young blev nr. 3 i -12 efter en runde i -12.

LIV Golf spilleren Joaquin Niemann, der vandt ISPS Handa Australian Open i december og dermed fik et DP World Tour kort, blev nr. 4 i -10 sammen med Aaron Cockerill og Pablo Larrazabal. Den 25-årige chilener er nr. 70 på verdensranglisten, og havde drømt om en sejr der kunne rykke ham i top-50, og så håbet at han kunne blive der til slutningen af marts, og dermed kvalificere sig til Masters.

Efter +1 i tredje runde revancherede Nicolai Højgaard sig med en runde i -3, så han blev, hvilket gav ham en delt 7. plads i -9. Rasmus Højgaard, der var på en delt førsteplads efter første runde, afsluttede med en runde i +1 og blev nr. 11 i -8.

Thorbjørn Olesen begyndte dagen på en 7. plads, men med en runde i +3 faldt han tilbage til en 21. plads i -4.

Søren Kjeldsen blev nr. 41 i par efter en runde i +5, Marcus Helligkilde nr. 51 i +1 hvilket også var hans score i finalerunden, Niklas Nørgaard nr. 63 i +3 efter en runde i +1, mens Jeff Winther gik +3 og blev nr. 66 i +4.

Thomas Bjørn og amatøren Frederik Kjettrup, der var med på invitationer, missede cuttet. Bjørn, der vandt turneringen i 2001, skrev efterfølgende på X, at det formentlig var sidste gang, at han deltog i turneringen som havde givet ham så mange gode oplevelser.

Haotong Li blev nr. 7 efter skuffende 2023 

Haotong Li, der kun klarede cuttet i to af sine 20 DP World Tour turneringer i 2023, blev delt nr. 7. Han blev kun nr. 238 på Race to Dubai ranglisten sidste år, men har stadig vinderkategori 3 på DP World Tour efter sin sejr i BMW International Open 2022. I 2021 klarede han også kun cuttet i to af 16 turneringer.

Haotong Li – Foto: golfsupport.nl

Adam Scott blev også nr. 7 i -9, Tommy Fleetwood, der vandt i sidste uge foran McIlroy, blev nr. 14 i -6, , Ryan Fox og Tyrell Hatton nr. 31 i -2 og Brian Harman nr. 70 i +6.

Amatøren Michael Thorbjornsen, der har en norsk far og en mor fra Zimbabwe, blev nr. 11 i -8. Den 22-årige amerikaner blev nr. 20 i turneringen sidste år, og har også en 4. plads i Travelers Championship 2022 på PGA Tour. Han er nr. 4 på amatørernes verdensrangliste, og var kvalificeret som den bedste på PGA Tour University ranglisten i efteråret.

Den dobbelte Made in HimmerLand vinder Bernd Wiesberger blev nr. 21 i -4. Han vandt den danske DP World Tour turnering i 2019 og igen i 2021 men har været LIV Golf spillet lige siden den første turnering i juni 2022. Efter et lidt skuffende 2023 på LIV Golf ansøgte han i efteråret ansøgte om at blive medlem af DP World Tour igen

McIlroys 17. sejr på DP World Tour

Det var som nævnt fjerde gang Rory McIlroy vandt Hero Dubai Desert. Det var hans første DP World Tour sejr i 2009 og siden har han også vundet i 2015 og 2023. Det var hans 17. sejr på DP World Tour, hvoraf de tre har været i Rolex Series turneringer. Det er så også hans tre seneste sejre med Hero Dubai Desert 2023, Genesis Scottish Open 2023 og nu Hero Dubai Desert 2024.

Derudover har han 24 sejre på PGA Tour, hvoraf flere har været tællende til begge tours.

Hero Dubai Desert Classic, resultat

Bernd Wiesberger under Hero Dubai Desert Classic 2024 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Sat op til succes

To internationale og professionelle golfturneringer kommer i år til Smørum Golfklub. Det betyder, at nogle af de allerbedste golfspillere kommer til byen. Men det...

Kvinder: Penge- og pointranglister, 27. maj 2024

Morgane Metraux vandt Ladies European Tour sejr i Jabra Ladies Open, hvilket var hendes anden sejr på LET. Sofie Kibsgaard blev nr. 40, mens Cecilie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk