PopulærtDP World TourTommy Fleetwood vandt Dubai Invitational - Thorbjørn blev nr. 8

Tommy Fleetwood vandt Dubai Invitational – Thorbjørn blev nr. 8

Med en birdie-birdie afslutning og en fejl af Rory McIlroy vandt Tommy Fleetwood Dubai Invitational hvor Thorbjørn Olesen blev bedste dansker på en 8. plads. Se højdepunkter fra Fleetwoods finalerunde og vinderinterview i videoen ovenfor.

Inden finalerunden førte Tommy Fleetwood i -15 foran Rory McIlroy i -14 og Thorbjørn Olesen i -12. Efter en sideløbende Pro-Am de første tre dage, var det kun de 60 professionelle der spillede søndag.

Tommy Fleetwood blev indhentet i finalerunden, men først overhalet efter en bogey på 16. hul. Både han og Rory McIroy, der spillede sammen i finalerunden, lavede birdies på 17. hul, så inden sidste hul førte McIlroy med ét slag.

McIlroy slog i vandt på 18. og lavede en bogey, og da Fleetwood samtidig lavede en birdie for en runde i -4, så vandt Fleetwood i -19 foran Rory McIlroy og Thriston Lawrence i -18. Jordan Smith blev nr. 4 i -16 foran Francesco Molinari i -15.

De bedste danskere faldt lidt tilbage

Med to afsluttende bogeys for en runde i par på Dubai Creek Resort faldt Thorbjørn Olesen fem pladser tilbage fra en 3. plads til en delt 8. plads i -12. Rasmus Højgaard begyndte finaledagen som nr. 7 i -10, og han afsluttede ligeledes med en runde i par og blev nr. 11 i -10.

Thorbjørn Olesen – Foto: golfsupport.nl

Nicolai Højgaard var nr. 15 i -6, men med en runde i +1 faldt han tilbage til en 25. plads i -5, som han delte med Jeff Winther. Efter runder i -3 og -5 var Jeff Winther med helt fremme efter anden runde, men +7 i tredje runde sendte ham tilbage til en 29. plads i -1 inden han gik finalerunden i -4.

Thomas Bjørn, der i 2004 var med til at re-designe værtsbanen, blev nr. 32 i -1 efter en runde i -3, mens Marcus Helligkilde sluttede som nr. 53 i +5 efter en runde i +2. De to spillede i øvrigt sammen i finalerunden.

Thomas Bjørn – Foto: golfsupport.nl
Første sejr siden 2022

Det var Tommy Fleetwoods 7. sejr på DP World Tour, og hans første siden han vandt Nedbank Golf Challenge 2022 og før det Nedbank Golf Challenge 2019.

De seneste år har Fleetwood primært spillet på PGA Tour, hvor han endnu ikke har vundet, men han har mange gode resultater og var inden sejren nr. 15 på verdensranglisten.

Spilles hvert andet år

Det er hensigten at Dubai Invitational skal spilles hvert andet år, så Tommy Fleetwood skal efter planen først forsvare sin titel i 2026.

Det var den første af otte turneringer i International Swing på DP World Tour. Min Woo Lee vandt Opening Swing.

Dubai Invitational, resultat

Tommy Fleetwood med sin caddie Ian Finnis efter sejren i Dubai Invitational – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Nicole blev nr. 6, da Hyo Joo Kim vandt Aramco Team Series – Korea

Hyo Joo Kim vandt den individuelle turnering ved Aramco Team Series Presented by PIF – Korea, hvor fire danskere var med. Team Kang vandt...

Team Kang vandt holdturnering ved Aramco Team Series – Korea

Team Kang vandt holdturneringen ved Aramco Team Series Presented by PIF - Korea. Holdturneringen skulle være afsluttet lørdag, mens den individuelle turnering afsluttes søndag,...