AnbefaletBernd Wiesberger vandt Made in HimmerLand presented by FREJA

Bernd Wiesberger vandt Made in HimmerLand presented by FREJA

Den forsvarende mester Bernd Wiesberger vandt Made in HimmerLand presented by FREJA 2021, hvor Niklas Nørgaard Møller blev bedste dansker på en 8. plads.

Inden finalerunden var Niklas Nørgaard Møller på en 10. plads og bedst blandt de 10 af 16 danskere som klarede cuttet. Med en runde i -4 blev Niklas Nørgaard Møller nr. 8 i -13.

John Axelsen gik ligeledes -4 og blev nr. 17 i -11. Marcus Helligkilde var bedste dansker på finaledagen med en runde i -7, så han blev nr. 25 i -9.

For anden gang i denne uge gik Thomas Bjørn -5 og Thorbjørn Olesen -1, så de delte 31. pladsen i -8.

Thomas Bjørn under Made in HimmerLand presented by FREJA 2021 – Foto: European Tour / Getty Images

Søren Kjeldsen med -4, Peter Launer Bæk med -3, Lucas Bjerregaard med -2 og Nicolai Højgaard med -1 delte 40. pladsen i -6. Jeff Winther sluttede som nr. 65 i -3 efter en runde i +1.

Vejrmæssigt kunne alverdens tv-seere nærmest se de fire årstider i HimmerLand, med en solrig finale søndag. Fremragende vejr her i slutningen af maj efter en regnfuld periode.

Wiesberger vandt med fem slag

2019 vinderen Bernd Wiesberger fra Østrig havde del i den femdelte føring efter første runde, og førte med to slag efter anden runde. Efter tredje runde førte han med ét slag.

35-årige Wiesberger endte som en suveræn vinder, for med en runde i -7 vandt han i -21 foran Guido Migliozzi i -16. Jordan Smith, Richard Bland og Jason Scrivener delte 3. pladsen i -15 foran Josh Geary og Alexander Björk på en delt 6. plads i -14.

Robert MacIntyre, der som nr. 46 på verdensranglisten var den højest rangerede i feltet, blev nr. 37 i -7. Andy Sullivan og Brandon Stone delte 40. pladsen i -6 og Thomas Detry nr. 59 i -4.

1,9 mio. kr. for sejren

Wiesberger får 255.00 € svarende til 1,9 mio. danske kroner for sejren samt 460 Race to Dubai point. Se hele fordelingen af præmiesummen på 1,5 mio. € i denne artikel.

Wiesberger drømmer om PGA Tour og Ryder Cup, men ikke OL

35-årige Wiesberger er nu oppe på otte Europa Tour sejre, og hans hidtil seneste var Italian Open 2019. Han har spillet flere turneringer på PGA Tour i år i jagten på et kort til den amerikanske tour. Noget som har fået ham til at melde fra til OL.

Made in HimmerLand er en del af US Open kvalifikationen, og med sejren er Wiesberger nu sikker på en plads i årets tredje major. Rent praktisk via top-60 på verdensranglisten, som han bliver en del af nu. Det vil øge hans muligheder for et PGA Tour kort, og han drømmer også om en plads på Ryder Cup holdet.

Spiller i Hamborg fra på lørdag

Næste Europa Tour turnering er Porsche European Open på Green Eagle Golf Courses i Hamborg. Den er rykket to dage og afkortet til tre runder pga. tyske COVID-19 rejserestriktioner, så der spilles fra lørdag til mandag.

Made in HimmerLand presented by FREJA, resultat

16. green under Made in HimmerLand presented by FREJA 2021 – Foto: Peter Damgaard / 19hul.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk