PopulærtDP World TourBjørn og amatøren Kjettrup inviteret med i Rolex Series turnering i Dubai

Bjørn og amatøren Kjettrup inviteret med i Rolex Series turnering i Dubai

Thomas Bjørn og Frederik Kjettrup, der er Europas bedste amatør, har fået invitationer til næste uges Hero Dubai Desert Classic, så der nu er ni danskere i DP World Tour turneringen på Emirates GC fra den 18. – 21. januar.

Det er sæsonens første af fem Rolex Series turneringer med en præmiesum på 9 mio. $ og 8.000 Race to Dubai point.

De ni danskere er Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard, Thorbjørn Olesen, Jeff Winther, Marcus Helligkilde, Niklas Nørgaard, Søren Kjeldsen samt Thomas Bjørn og Frederik Kjettrup på invitationer.

24-årige Frederik Kjettrup går på Florida State University i USA, og er helt fremme som nr. 15 på amatørernes verdensrangliste, hvor han er den bedste europæer. Han har spillet en enkelt DP World Tour turnering i karrieren, da han blev nr. 24 i Made in HimmerLand 2023.

Michael Thorbjornsen, der er nr. 4 på amatørernes verdensranglisten, er også med på en invitation. Han har dog reelt kvalificeret sig, da der for tredje gang var udloddet en plads til den bedste college spiller på PGA Tour University ranglisten. I 2022 var det Sam Bennett og sidste år Ludvig Åberg der var med i Dubai.

Thorbjornsen var også med i Hero Dubai Desert Classic sidste år, hvor han blev nr. 20. Hans hidtil bedste resultat i en pro-turnering er en flot 4. plads i Travelers Championship 2022 på PGA Tour. Den 22-årige amerikaner er født og opvokset i USA med en far der er fra Norge og en mor fra Zimbabwe.

Den bedste på PGA Tour University ranglisten den 27. maj 2024 får et PGA Tour kort. I 2023 kunne man for første gang spille sig på PGA Tour direkte fra college via denne rangliste, og det var sådan Ludvig Åberg fik sit PGA Tour kort.

Frederik Kjettrup – Foto: golfsupport.nl

Thomas Bjørn er uden kategori på DP World Tour, men spiller således både denne og næste uge i Dubai på invitationer. Han spiller også Bahrain Championship i begyndelsen af februar.

McIlroy, Fleetwood, Hatton og Niemann

Derudover er bl.a. også Rory McIlroy, Francesco Molinari, Tommy Fleetwood, Tyrrel Hatton og Joaquin Niemann med i feltet.

Rory McIlroy er forsvarende mester, mens Viktor Hovland vandt i 2022, hvor Slync.io var titelsponsor i kun et enkelt år. Kriseramte Slync.io måtte trække sig efter blot ét år af en ellers 5-årig aftale, og Hero MotoCorp trådte til som titelsponsor i 2023.

Thomas Bjørn vandt i 2001 foran Tiger og Harrington

Thomas Bjørn vandt Dubai Desert Classic 2001 foran Tiger Woods og Padraig Harrington på 2. pladsen.

Bjørn og Tiger spillede alle fire runder sammen på Emirates GC, hvor Tiger førte med ét slag inden finalerunden.

Med en birdie på 17. hul i finalerunden kom Bjørn op på siden af Tiger inden det sidste hul. Her slog Tiger sit drive ind mellem træerne og chippede ud inden han slog tredjeslaget i vandet. Tiger lavede en dobbeltbogey, og Bjørn vandt turneringen med en sikker par. Bjørn vandt i -22, hvilket var to slag bedre end Woods og Harrington.

Det var ikke første gang de spillede sammen, da de også var i førerbolden under tredje runde af US Open 2000 på Pebble Beach. Her faldt Bjørn tilbage i feltet med en 82’er i tredje runde inden han sluttede på en 46. plads. Tiger vandt i -12, hvilket var hele 15 slag bedre end Ernie Els og Miguel Angel Jiménez på 2. pladsen.

Nedenfor kan man se den foreløbige deltagerliste til årets turnering.

Hero Dubai Desert Classic, deltagerliste

Emirates GC under Hero Dubai Desert Classic 2023 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk