Europa Touren har med øjeblikkelig virkning ophævet suspenderingen af Thorbjørn Olesen, så han igen kan spille på Europa Touren.

Det skriver Europa Touren i en pressemeddelelse torsdag, og Thorbjørn kan dermed spille igen, når Europa Touren den 9. juli genoptager sæsonen i Østrig med to mindre turneringer. Vi ved endnu ikke, om Thorbjørn er med i Østrig, men det er nok mere sandsynligt, at han venter med comeback til de seks turneringer i Storbritannien fra den 22. juli.

Oprindeligt var det hensigten, at Thorbjørn skulle være suspenderet indtil hans retssag i England var afgjort. En sag der skulle begynde ved retten i maj 2020, men som er forsinket pga. COVID-19, så den nu er berammet til at begynde i december 2021.

Thorbjørn har været suspenderet i knap 11 måneder, men skulle det fortsætte til der er faldet dom ved Isleworth Crown Court i London, så ville Thorbjørn være suspenderet i op mod 2½ år. Den lange tidshorisont er årsagen til, at man nu igen lader Thorbjørn deltage i turneringer.

Når der er faldet dom vil Europa Touren vurdere, om sagen skal have yderligere konsekvenser for Thorbjørn Olesen.

Thorbjørn blev nr. 7 i Danish PGA Championship

I sidste uge deltog Thorbjørn Olesen i Jyske Bank Danish PGA Championship presented by FREJA i HimmerLand, hvor han blev nr. 7. da Marcus Helligkilde vandt.

På et pressemøde op til turneringen udtalte Thorbjørn sig for første gang offentligt om sagen:

– Jeg er utrolig ked af det, der er sket. Jeg vil gerne sige undskyld til alle de danskere, der har supportet mig i lang tid. Det er ikke noget, jeg ville have, der skulle ske, og det er jeg utrolig ked af, sagde Thorbjørn bl.a. på pressemødet.

Har været suspenderet siden august 2019

I England er Thorbjørn Olesen tiltalt for seksuelt overgreb, fuldskab og vold ombord på et fly, og siden 6. august 2019 har han været suspenderet af Europa Touren.

En suspendering der blev aftalt som en gensidig aftale mellem Europa Touren og Thorbjørn Olesen, da man fandt det upassende, hvis han spillede inden retssagen var afgjort.

Thorbjørn har erklæret sig ikke-skyldig i anklagen, men grundet COVID-19 er sagen forsinket, så den som nævnt først er berammet til at begynde i december 2021.

Europa Tourens pressemeddelelse om Thorbjørn Olesen kan læses på europeantour.com her.

Thorbjørn Olesen på et pressemøde op til Jyske Bank Danish PGA Championship 2020 – Foto: Peter Damgaard / 19hul.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.