Opdateret: Europa Touren har den 2. juli ophævet suspenderingen af Thorbjørn Olesen, så han igen kan spille på Europa Touren. Læs mere i denne artikel.

— oOo —

Thorbjørn Olesen var brødebetynget, da han onsdag eftermiddag deltog i et pressemøde op til Jyske Bank Danish PGA Championship presented by FREJA. Her bekræftede han, at den verserende retssag i London er berammet til at begynde i december 2021.

Og nej, det er ikke december 2020 men først fra den 6. december 2021! Det har Thorbjørns advokat Paul Morris skrevet til Ritzau, som det bl.a. kan læses på jv.dk.

Vi troede først, at det var en fejl, og at der skulle stå 2020, men inden advokaten Paul Morris svarede på vores henvendelse, bekræftede Thorbjørn, at det er i 2021.

– Jeg er utrolig ked af det, der er sket. Undskyld.

Inden pressemødet i HimmerLand var det meldt klart ud, at Thorbjørn ikke ville svare på spørgsmål med direkte eller indirekte relation til sagen. Der kom dog alligevel flere spørgsmål som berørte sagen, og Thorbjørn fik sagt undskyld flere gange. Det er første gang, at Thorbjørn offentligt udtaler sig om sagen, og således også første gang, at han beklager og undskylder.

– Jeg er utrolig ked af det, der er sket. Jeg vil gerne sige undskyld til alle de danskere, der har supportet mig i lang tid. Det er ikke noget, jeg ville have, der skulle ske, og det er jeg utrolig ked af, sagde Thorbjørn bl.a. på pressemødet.

Thorbjørn afslørede også, at han stort set ikke har trænet eller spillet golf siden den famøse flyvetur i slutningen af juli 2019. Bortset fra en tur til Spanien i efteråret og gennem de seneste uger, så har han slet ikke rørt sine golfkøller.

Hele pressemødet, som V sport golf sendte direkte på Facebook, kan ses nederst i denne artikel. Den tidligere tourspiller Mark F Haastrup sad ved siden af Thorbjørn under pressemødet, da han nu arbejder for Thorbjørns management firma Hambric Sports.

Fortsat suspenderet af Europa Touren

Fredag den 19. juni var der et forberedende retsmøde i Isleworth Crown Court, London, hvor det næste afholdes den 16. juli, men selve retssagen er som nævnt udskudt til at begynde i december 2021!

Indtil videre er Thorbjørn Olesen fortsat suspenderet af Europa Touren, men det synes urimeligt og usandsynligt, at man vil fastholde det frem til retssagen er afgjort. Det ville man oprindeligt, men mon ikke Thorbjørn får lov til at spille igen senere på sommeren eller i løbet af efteråret. Vi ved det ikke, men tror ikke at Europa Touren vil fastholde en suspendering i de mere end formentlig 2½ år inden sagen er afgjort.

Sendes direkte på Viasat

V sport golf (tidl. Viasat Golf), TV3 Sport og Viaplay sender turneringen direkte torsdag og fredag fra kl. 13 – 17.

Jyske Bank Danish PGA Championship presented by FREJA, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.