Sagen mod Thorbjørn Olesen fortsatte ved Isleworth Crown Court i London fredag, hvor han skulle møde i retten. Her erklærede Thorbjørn sig ikke-skyldig i anklagerne, så nu begynder en egentlig retssag den 11. maj 2020.

Thorbjørn er tiltalt for seksuelt overgreb, fuldskab og vold, og siden det seneste retsmøde den 18. september har anklager og forsvarer skullet fremlægge materiale med deadlines den 30. oktober og 27. november inden sagen nu blev genoptaget den 13. december.

Der var afsat en halv time til fredagens høring, hvor vi fra livedækningen på BT.dk ved, at Thorbjørn erklærede sig ikke-skyldig i de alvorlige anklager.

Dermed begynder en egentlig retssag mod Thorbjørn Olesen, som er berammet til at begynde den 11. maj 2020. Inden da er der et planlæggende møde den 24. april, hvor sagen skal forberedes, men her behøver Thorbjørn ikke deltage.

Thorbjørn, der fylder 30 år den 21. december, er fortsat suspenderet af Europa Touren, og man vil næppe ophæve dette førend sagen er afsluttet, og der er faldet dom i sagen.

Det kommer derfor formentlig til at tage lang tid, før vi igen ser Thorbjørn Olesen på golfbanen. Han kunne måske i teorien gøre comeback ved Made in Denmark 2020, som spilles på Himmerland Golf & Spa Resort fra den 21. – 24. maj, men det er nok tvivlsomt.

Sagens forløb siden anholdelsen den 29. juli

Thorbjørn Olesen er tiltalt for seksuelt overgreb, fuldskab og vold ombord på et British Airways fly, da han rejste fra USA til London efter WGC – FedEx St. Jude Invitational, hvor han blev nr. 27 efter en skuffende finalerunde. Han blev anholdt da flyet landede i Heathrow Airport mandag den 29. juli 2019, og løsladt efter endt afhøring.

Den 21. august stod Thorbjørn tiltalt i det der svarer til byretten i England, hvor sagen blev overført til det der svarer til landsretten. Her blev den berammet til den 18. september.

Siden retsmødet den 18. september har anklager og forsvarer skullet fremlægge materiale med deadlines den 30. oktober og 27. november inden sagen nu blev genoptaget den 13. december.

Anklagen om seksuelt overgreb dækker over, at Thorbjørn Olesen angiveligt har kysset en stewardesse på hånden og halsen mod hendes vilje samt rørt ved hendes ene bryst.

Strafferammen for det seksuelle overgreb og vold (overfald af mindre karakter) er bøde og/eller fængelsstraf op til seks måneder, mens fuldskab ombord på et fly kan give bødestraf.

29-årige Thorbjørn Olesen er den næstmest vindende danske golfspiller med fem af 37 danske Europa Tour sejre. Han har ikke spillet turneringer siden WGC – FedEx St. Jude Invitational, hvor han var nr. 62 på verdensranglisten, mens han er nr. 87 i denne uge.

Uanset om Thorbjørn ville eller ej, så har han ikke kunnet spille på Europa Touren siden august, da han er blevet suspenderet af Europa Touren, så han er gået glip af mange store turneringer.

Thorbjørn Olesen under Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.