Ondrej Lieser vandt sæsonfinalen Challenge Tour Grand Final, og dermed også Race to Mallorca ranglisten, men ingen rykker op på Europa Touren. Top-5 på ranglisten kan dog få adgang til enkelte turneringer i 2021. Niklas Nørgaard Møller blev nr. 5, og slutter som bedste dansker på ranglisten.

De 45 bedste på Road to Mallorca ranglisten var kvalificeret til sæsonfinalen på T-Golf & CC på Mallorca heriblandt Martin Simonsen og Niklas Nørgaard Møller.

Inden finalerunden var Niklas Nørgaard Møller alene på 2. pladsen i -9 og ét slag efter Alexander Knappe i -10. En finalerunde i par var ikke nok til at holde den placering, så Niklas Nørgaard Møller blev nr. 5 i -9. Martin Simonsen gik -3 og sluttede som nr. 21 i -2.

Med 14.000 € og point for en delt 5. plads blev Niklas Nørgaard Møkker nr. 20 og bedste dansker på Challenge Tour ranglisten. Netop en 20. plads skulle have givet et Europa Tour kort i år, men det er suspenderet pga. COVID-19

Ondrej Lieser vandt for anden gang i træk

Ondrej Lieser gik -3 og vandt sæsonfinalen i -11 foran Santiago Tarrio, Christofer Blomstrand og Alexander Knappe i -10. Niklas Nørgaard Møller delte 5. pladsen i -9 med David Boote og Robin Petersson.

29-årige Ondrej Lieser vandt Andalucia Challenge de España for to uger siden, hvilket var hans første Challenge Tour sejr. Selvom man også ugen spillede på samme bane, så valgte Lieser at rejse hjem til familien i Tjekkiet for at lade op, hvilket må siges at være godt for ham, og med de to sejre vandt han Challenge Tourens Road to Mallorca rangliste.

Kun 11 turneringer i sæsonen, top-5 belønnes

Efter et COVID-19 præget år er der som sådan ingen oprykning fra Challenge Touren, og der er heller ingen Tourskole. Det var ellers meningen, at top-20 på Challenge Tour ranglisten ville få et Europa Tour kort i 2021.

Der har blot været 11 Challenge Tour turneringer i år, hvoraf mere end halvdelen har været arrangeret med andre tours.

Man belønner dog top-5 på ranglisten. De får som sådan ikke en Europa Tour kategori, men de bliver tilbudt en plads i udvalgte Europa Tour turneringer i 2021, hvor alle med en kategori 17 (dem fra Tourskolen 2019) har kunnet komme med. Det er så selvfølgelig op til de fem, om de ønsker at tage imod tilbuddet, eller om de f.eks. hellere vil fokusere fuldt ud på Challenge Touren i 2021.

De fem blev blev:

1 – Ondrej Lieser – 116.344 point
2 – Marcel Schneider – 98.500
3 – Pep Angles – 92.688
4 – Richard Mansell – 84.534
5 – Matt Ford – 69.947

Niklas Nørgaard Møller blev nr. 20 med 32.661 point, mens Martin Simonsen slutter som nr. 37 med 25.890 point.

Challenge Tour Grand Final, resultat

Niklas Nørgaard Møller – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.