COVID-19 ramte Challenge Touren hårdt med mange aflyste turneringer og få turneringer for spillere med en lavere kategori.

Der skulle have været mindst 25 turneringer i 15 lande, men nu ender det med 11 turneringer, hvoraf de fleste har haft spillere fra forskellige tours. De færreste tjener mange penge på Challenge Touren, men uden turneringer er det selvsagt endnu værre rent økonomisk.

Challenge Touren er som udgangspunkt den direkte vej til Europa Touren, men som følge af COVID-19 er der som udgangspunkt ikke ændringer i kategorierne.

Alle med en kategori beholder den også i 2021, så man kan ikke rykke op fra Challenge Touren, ligesom Tourskolen er aflyst. Det var ellers meningen, at top-20 på Challenge Tour ranglisten ville få et Europa Tour kort i 2021 mod tidligere 15.

Man vil dog gerne belønne de bedste spillere, så top-5 på Challenge Tour ranglisten kan få adgang til enkelte Europa Tour turneringer i 2021. Det bliver dog kun nogle af de mindste turneringer, hvor alle med kategori 17 (dem fra Tourskolen 2019) er kunnet komme med.

Man kan derfor forestille sig, at nogle fra top-5 på Challenge Touren vil fravælge at deltage i Europa Tour turneringerne for i stedet for at fokusere på Challenge Touren og derigennem kvalificere sig til Europa Touren i 2022.

Startede med nyt Sunshine Tour samarbejde

Challenge Tour 2020 sæsonen blev indledt i januar og februar med tre turneringer i Sydafrika, som skulle være starten på en stor sæson. Turneringer der også var tællende til den sydafrikanske Sunshine Tour, så der var spillere fra begge tours.

Så ramte COVID-19, og den planlagte pause frem til maj blev meget længere end planlagt. En række turneringer blev aflyst heriblandt også Made in Denmark Challenge Presented by FREJA, som skulle være spillet i Frederikshavn Golfklub.

Først i juli blev sæsonen genoptaget med to turneringer i Østrig, som også var tællende til Europa Touren.

Northern Ireland Open supported by The R&A i september blev sæsonens første regulære Challenge Tour turnering, som ikke også var en del af en anden tour. To uger senere spillede man Open de Portugal at Royal Óbidos, som også var tællende til Europa Touren.

Italian Challenge Open Eneos Motor Oil i oktober var også en regulær Challenge Tour turnering, så blot to af de otte turneringer frem til november var “fulde” Challenge Tour turneringer.

Tre turneringer i Spanien

De seneste to uger er spillet Challenge Tour turneringer på Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri i Cadiz. Den første bane designet af nu afdøde Seve Ballesteros.

Først Andalucía Challenge de España efterfulgt af Andalucía Challenge de Cádiz inden de 45 bedste har kvalificeret sig til sæsonfinalen Challenge Tour Grand Final på T-Golf & Country Club, Mallorca.

Mange har spillet 3 – 5 turneringer

At mange har haft svært ved at komme med i turneringerne, kan man også se på Road to Mallorca ranglisten. Her er der mange, som kun når op på 3 – 5 Challenge Tour turneringer i 2020, og det er de færreste som har spillet 10 turneringer.

Otte af de 45 i sæsonfinalen har deltaget i alle 11 Challenge Tour turneringer denne sæson. Heriblandt Matt Ford på billedet ovenfor under en temperaturmåling i Østrig.

Challenge Tour Grand Final, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.