Ryder Cup Europe kaptajnen Henrik Stenson har valgt Thomas Bjørn som sin første vicekaptajn til Ryder Cup 2023 på Marco Simone Golf og Country Club i Rom. Ryder Cup 2023 spilles fra den 29. september til 1. oktober 2023.

Thomas Bjørn var vindende kaptajn ved Ryder Cup 2018 i Paris, hvor Henrik Stenson var på holdet. Bjørn har spillet Ryder Cup tre gange og været vicekaptajn fire gange, men det er alligevel lidt overraskende, at han nu bliver vicekaptajn.

Efter Ryder Cup 2018 havde Thomas Bjørn ikke forestillet sig, at han igen skulle være en del af et Ryder Cup, og det kan være svært når tidligere kaptajner træder et skridt tilbage for (igen) at blive vicekaptajn.

Når Thomas Bjørn så alligevel bliver en del af Ryder Cup, så er det et resultat af samtaler med Stenson ift. at han nu skal være kaptajn.

– Jeg har kendt Thomas hele min karriere, siger Stenson i en pressemeddelelse og fortsætter:

.
.

– Jeg stoler på ham, og jeg ved at ethvert råd han giver vil være ærligt og direkte. Han vil ikke nøjes med at fortælle det, han tror jeg vil hære, hvilket er vigtigt, så jeg er glad for at have ham som min første vicekaptajn i Rom.

Henrik Stenson uddyber også, at han er sikker på, at han kommer til at tale meget med Thomas Bjørn og trække på hans erfaring.

– Jeg vil være meget afhængig af ham, og ser frem til de samtaler, siger Stenson.

Thomas Bjørn har som nævnt spillet Ryder Cup tre gange, og det var i 1997, 2002 og 2014. Han har været vicekaptajn for Bernhard Langer i 2004, Colin Montgomerie i 2010, José María Olazábal i 2012 og Darren Clarke i 2016.

Henrik Stenson og Thomas Bjørn efter sejren i Ryder Cup 2014 – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.