AnbefaletThomas Bjørn, Thorbjørn Olesen og Europa vandt Ryder Cup 2018

Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen og Europa vandt Ryder Cup 2018

Thomas Bjørn og Europa førte 10 – 6 inden de 12 singler ved Ryder Cup 2018, så for at vinde skulle de mindst have 4,5 point. Thorbjørn Olesen vandt sin single over Jordan Spieth, og var med til at sikre sejren til Europa, som vandt med hele 17½ – 10½.

Europa fik den bedste start på fantastiske Le Golf National i Paris, som har været en forrygende Ryder Cup bane. Europa var foran i flere matcher, men det var meget lige og først kort før kl. 17 vandt Francesco Molinari det afgørende point, som sikrede sejren til Europa.

Rory McIlroy tabte 1. hul til Justin Thomas, men kom 2 op efter fire huller efter bl.a. en birdie på 3. som var hans eneste på dagen. Justin Thomas kom tilbage med birdies på 8. og 10. og matchen var helt lige efter 17 huller. På 18. hul slog McIlroy i vandet, og da han i bedste fald kunne få en 6’er gav han matchen til Justin Thomas, som vandt 1 op, så Europa førte 10 – 7.

Paul Casey og Brooks Koepka spillede begge godt og lavede en række birdies. Ingen var mere end 1 op, så meget passende delte de matchen og stillingen var 10½ – 7½.

Paul Casey under søndagens singler ved Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl

Justin Rose lavede også birdies, men også for mange bogeys mod en velspillende Webb Simpson, som førte fra 2. hul og helt frem til matchen var afgjort med en 3&2, så stillingen var 10½ – 8½.

Rookien Tommy Fleetwood vandt alle fire matcher de første to dage i selskab med Francesco Molinari. Fleetwood kunne blive den første europæiske rookie til at vinde 5 point ved et Ryder Cup, men efter en usikker start kunne han ikke hente Tony Finau, som lavede fem birdies på de sidste 8 huller for en sikker sejr på 6&4 for at reducere til 10½ – 9½.

I dagens første fire afsluttede matcher fik Europa således kun det halve point, som Paul Casey fik mod Brooks Koepka. På det tidspunkt var Europa dog oppe i fem af matcherne, og med ½ point sikret manglede Europa yderligere 4 point for at vinde Ryder Cup.

Thorbjørn vandt over Jordan Spieth

Thorbjørn Olesen sikrede det første hele point til Europa med en flot sejr over Jordan Spieth. Thorbjørn sad over hele lørdagen men bidrog med et vigtigt point søndag. Thorbjørn spillede godt med flere birdies og kun en enkelt bogey efter et kort misset putt på 10. hul. Spieth spillede ikke op til sit bedste, hvilket han skulle gøre for at følge med Thorbjørn, der vandt 5&4 for at bringe Europa foran med 11½ – 9½.

Thorbjørn Olesen under søndagens singler ved Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl
Tiger med 0 point i fire matcher

Jon Rahm havde tabt sine to fourballs matcher, så hvis alle europæiske spillere skulle bidrage med point, så krævede det en sejr over Tiger Woods, som har set noget træt ud de seneste dage, og i øvrigt ikke havde fået point i sine fire matcher. Rahm vandt 1. hul med en birdie, og var foran indtil Tiger bragte matchen tilbage til all square med en birdie på 12. hul. Derefter tabte Tiger to huller i træk med bogeys, og det endte med en 2&1 sejr til Rahm, så Europa kom foran 12½ – 9½ og det lignede en europæisk sejr.

Ian Poulter præsterede endnu engang ved Ryder Cup, som han har gjort det så ofte før, og søndag gik det udover verdensetteren Dustin Johnson. Poulter var 2 op efter 4 huller, men 1 ned efter 10 og 11. Dustin Johnson holede flere gode putts for at holde liv i matchen, men Poulter vandt 2 op, og Europa kom foran 13½ – 9½.

Molinari vandt det afgørende point

Francesco Molinari har spiller Ryder Cup to gange tidligere, men aldrig vundet en match. Både i 2010 og 2012 spillede han tre matcher, hvoraf han tabte de to og delte den ene.

I år vandt Molinari de første fire matcher med Tommy Fleetwood, og i singlerne kunne en svagt spillende Phil Mickelson intet stille op, så Molinari vandt 5 point til Europa! Meget sigende kom der ikke et vindende putt, da Mickelson endte med at give 16. hul og matchen til Molinari, da Mickelson slog i vandet på par-3 hullet efter Molinari havde slået på geenen. Molinari vandt 4&2, og med 14½ – 9½ var Europa sikker på at vinde Ryder Cup selvom fire matcher ikke var færdigspillet.

Garcia har vundet flest point for Europa

Nogenlunde samtidig var to matcher dormie i europæisk favør, og de blev afsluttet kort efter, da Stenson og Garcia vandt deres matcher.

Henrik Stenson spillede overbevisende og var uden bogeys mod Bubba Watson i en match som Stenson vandt 5&4. Efter to delte huller kom Stenson 3 op efter 5 huller, og selvom Bubba halede lidt ind, så var Stenson foran hele vejen til matchen var færdig på 14. hul og Europa kom foran 15½ – 9½.

Sergio Garcia vandt 2&1 over Rickie Fowler, der lavede nogle birdies, men også fem bogey. Garcia vandt 1. hul med en par, og førte gennem hele matchen, så Europa førte med 16½ – 9½.

Med sejren har 38-årige Garcia, der spillede sin niende Ryder Cup, nu rekorden som den europæer, der har vundet flest point for Europa. Garcia har vundet 25,5 point, og overhalede dermed Nick Faldo, som vandt 25 point for Europa.

Tyrrell Hatton var oppe mod Patrick Reed, som har skuffet de første dage, men søndag ramte Reed mange fairways, og han lavede ikke en eneste bogey. Reed vandt 3&2, og var i øvrigt den eneste amerikaner i den sidste halvdel af singlerne, som vandt sin match og reducerede til ed 16½ – 10½.

Noren holede langt putt på 18. for at vinde matchen

I dagens sidste single var Alex Noren oppe mod Bryson DeChambeau, som var 2 op efter 6 huller, men de var lige efter 9 huller. Noren var 1 op inden 18., hvor DeChambeau slog sit andetslag ind til en nærmest givet birdie. Det lignede en delt match, men Noren holede sit 10 – 15 meter lange putt for at dele hullet med birdies og vinde matchen 1 op.

Alex Noren tiljubles efter at have holet sit lange putt på 18. under Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl

Europa vandt dermed Ryder Cup 2018 med 17½ – 10½. Det er sjette gang i træk, at Europa vinder Ryder Cup på hjemmebane.

Ryder Cup er veloverstået med en overbevisende og fortjent sejr til Thomas Bjørn og Europa. Der er mere Ryder Cup på 19hul.dk de kommende dage – se en samlet oversigt over alle Ryder Cup artikler på 19hul.dk her.

Ryder Cup, resultat

Tilskuere ved 1. tee under søndagens singler ved Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Gustav Frimodt fører foran Frederik Kjettrup på PGA Tour Americas

Gustav Frimodt og Frederik Kjettrup har fået en forrygende start i deres debut på PGA Tour Americas, hvor de er nr. 1 og 2 efter...

Verdensranglisterne, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau rykkede frem som nr. 10 i verden, hvilket dog ikke er nok for ham til at kvalificere sig til OL. Lilia Vu...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk