Paul Casey vandt Valspar Ch’ship foran Tiger Woods og Patrick Reed

Paul Casey vandt Valspar Championship med et enkelt slag foran Tiger Woods og Patrick Reed. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Corey Conners førte i -9 inden finalerunden, men han var kun ét slag foran Justin Rose, Brandt Snedeker og Tiger Woods i -8. Sam Burns og Patrick Reed delte 5. pladsen i -6.

Paul Casey begyndte dagen i -4, men efter én af dagens bedste runder i -6 på den svære Copperhead Course kom han til -10 i klubhuset. Her måtte han vente i næsten halvanden time for at se, om det var nok til sejren.

Patrick Reed var i -10 efter 14 huller og også på 18. green, hvor et 2-putt ville have givet omspil. Et dårligt første putt resulterede i et 3-putt for en bogey, så han faldt tilbage til -9.

Tiger var ikke skarp nok med putteren

Tiger deltog i turneringen på Innisbrook Resort for første gang i karrieren. Han kom dog meget tæt på sin 80. PGA Tour sejr i karrieren, da han som sådan spillede godt nok til at vinde, men Paul Casey var bare lidt bedre.

Tiger gik finalerunden i -1 efter to birdies og en bogey. Mest spektakulær var birdien på 17. hul, hvor han holede sit putt fra 13 meter for at komme til -9. Med en par på sidste hul delte han 2. pladsen i -9 med Patrick Reed.

Overordnet var Tigers jernslag ikke helt gode nok i finalerunden, og da han heller ikke var alt for skarp med putteren, så er det svært at vinde. Men Tiger viste for alvor, at han er ved at være klar ovenpå sin lange skadespause, og at det på ingen måder er urealistisk, at han vinder igen. Tværtimod vil stemningen nok vende, så man begynder at tale om, hvornår Tiger vinder igen i stedet for, om han vinder igen på PGA Tour.

Garcia blev nr. 4

Sergio Garcia var den eneste der som Casey kom rundt i -6, hvilket gav Garcia en 4. plads i -8, så han viste endnu engang god form inden han skal forsvare sin Masters titel.

Rory Sabbatini og Justin Rose delte 5. pladsen i -7 foran den amerikanske Ryder Cup kaptajn Jim Furyk på 7. pladsen i -6.

Rookien Conners faldt tilbage

Rookien Corey Conners havde spillet overbevisende de første dage, men på finaledagen var han uden birdies. En runde i +6 gav ham en 16. plads i -3. Han fik PGA Tour kortet via Web.com Tour Finals, men var ikke direkte kvalificeret til Valspar Championship, så den 26-årige canadier deltog i mandags-kvalifikationen. Det lykkedes dog ikke, men han kom med i feltet, da en anden spiller trak sig.

Cuttet efter anden runde blev +3, så i Jordan Spieth og Rory McIlroy i +5 samt Matthew Fitzpatrick og Henrik Stenson i +6 var blandt de spillere der missede cuttet.

Caseys anden sejr på PGA Tour

40-årige Paul Casey har været en del af verdenseliten i en del år, og siden juni 2015 har han ikke været udenfor top-30 på verdensranglisten.

Det er blevet til 13 sejre på Europa Touren, hvor den seneste var i KLM Open 2014. Siden 2015 og frem til i år har Paul Casey kun været medlem af PGA Tour, hvor det dog indtil nu kun er blevet til én sejr i Shell Houston Open 2009.

Tiger spiller igen i den kommende uge

Det var 42-årige Tigers femte turnering siden han i december gjorde comeback i Hero World Challenge. Han har vundet 79 PGA Tour turneringer i karrieren, men den seneste var WGC – Bridgestone Invitational 2013, hvilket er 54 måneder siden.

I den kommende uge deltager Tiger i Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard på Bay Hill, som han har vundet hele otte gange i år 2000, 2001, 2002, 2003, 2008, 2009, 2012 og 2013, som er den seneste gang han deltog.

Arnold Palmer Invitational bliver formentlig Tigers sidste turnering inden Masters, som spilles fra den 5. – 8. april.

Valspar Championship, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.