Sei Young Kim vandt KPMG Women’s PGA Championship, hvor Nanna Koerstz Madsen blev nr. 13 på Aronimink Golf Club nær Philadelphia i Pennsylvania.

Efter runder i +2, -1 og -1 var Nanna Koerstz Madsen nr. 11 i par inden finalerunden. Her lavede hun bogeys på 5., 6. og 8. hul inden birdies på 9. og 12. hul gav en runde i +1 og en delt 13. plads i +1., hvilket er hendes hidtil bedste resultat i en major. Nicole Broch Larsen missede cuttet.

Nanna Koerstz Madsen – Foto: golfsupport.nl
Sei Young Kim vandt en suveræn sejr

Inden finalerunden førte Sei Young Kim i -7 foran Brooke M Henderson og Anna Nordqvist i -5.

Sei Young Kim var suveræn, for med dagens bedste runde i -7 vandt hun i -14 foran Inbee Park i -9, mens Nasa Hataoka og Carlota Ciganda delte 3. pladsen i -7. Anna Nordqvist blev nr. 5 i -4 foran Brooke M Henderson på en 6. plads i -3.

Charley Hull og Jennifer Kupcho delte 7. pladsen i -1.

KPMG var titelsponsor for sjette år i træk, og trods COVID-19 blev præmiesummen hævet med 12 % i år, så der blev spillet om 4,3 mio. $, hvoraf vinderen fik 645.000 $.

11. sejr på LPGA 

Det var 27-årige Sei Young Kims 11. sejr på LPGA og den første i en major. Den første i år mens hun vandt tre gange sidste år med sejre i LPGA Mediheal Championship, Marathon Classic og CME Group Tour Championship.

Hun har vundet mindst én turnering om året siden hun i 2015 blev årets rookie på LPGA. Sei Young Kim vandt tre turneringer i 2015, to i 2016, en i 2017, en i 2018, tre i 2019 og nu foreløbigt én i 2020.

Den tredje af fire majors i år

Normalt er der fem LPGA majors, men Evian Championship er aflyst i år. Sophia Popov vandt AIG Women’s Open, Mirim Lee vandt ANA Inspiration, Sei Young Kim vandt KPMG Women’s PGA Championship mens US Women’s Open spilles fra den 10. – 13. december.

Mens der hos herrerne er enighed om de fire majors, så tæller damernes majors ikke på alle tours. LPGA er den førende tour, så der tages oftest udgangspunkt i deres fem majors, men af dem tæller kun Evian Championship og AIG Women’s Open til LET.

KPMG Women’s PGA Championship, resultat

Teestedsmarkering under KPMG Women’s PGA Championship 2020 – Foto: Darren Carroll/PGA of America

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.